15 Aralık 2010

Abdulkadir Aygan'ın kaleminden Jitem-3-

Psikolojik harekat çalışmaları çercevesinde bazen sahte örgüt bildirileri yayınlanarak bunlar el altından sağa sola birakılır. Amaç halkın örgüte olan güvenini sarsmaktır.
Bazen de örgüt tarafından infaz edilmiş olan savaşçıların sağlıklarında yazdıkları günlükler kitap haline getirilerek özelliklle üniversitelerde dağıtılır. Malatya Üniversitesinden örgüte Cizre bölgesinden katılıp, Cudi`de Kara Ömer tarafından işkence ile “ajan” lık suçlamasıyla infaz edilen Asiye Deniz, Hayati Kaytan ve beş gencin yaşadıkları olaylar acıklı bir tema ile işlenerek, kitap haline getirilip bastırılmıştı. Daha sonra bu kitap bedava olarak Dicle Üniversitesi ve başka okullarda dağıtıldı.
Yine “Psikolojik harekat kuralları” gereği, video kasetleri kiraliyan yerlerden kiralık alınan kasetlere montajlanan Abdullah Öcalan görüntüleri ve bu görüntülere bazı konuşmalar monte edilip iade edilmesi.
Halk arasında sevilip sayılan ve örgütle bağlantısı olan önemli şahsiyetlerin özel telefon konuşmalarına bazı konuşma montajları yapılıp halka dinletilmesi. Bazı dernek ve dergi bürolarının kapısına sahte Hizbullah bildirileri ve tehdit içerikli mektupların bırakılması.

Yukarıda saymış olduğum faaliyetlerin yanısıra en etkili yöntem olan kaçırma, sorgulama ve infaz edip cesetleri kaybetme çalışmaları JİTEM’in çokça başvurduğu bir faaliyettir.

JİTEM`İN VAHŞİ VE İNSANLIK DIŞI, HUKUKSUZ VE KANUNSUZ FAALİYETİNİN ANA MANTIĞI
Siyasiler, kendi menfaatlerini düşünüp, örgütle etkili mücadele kanun ve yönetmelikleri meclisten çıkaramıyorlar.
Devletin üst tepesindekiler, hiyanet ve delalet içerisindedirler.
T.C.`nin terörle mücadelede kalıcı, akılcı ve stratejik bir program ve planı yoktur, günübirlik mücadele yöntemleri uygulanmaktadır.
Güvenlik Kuvvetlerinin can siperane mücadelesi sonucu ele gecirilen militanlar, savcılar tarafından ya serbest bırakılmakta ya da az bir cezayla kurtulmaktadırlar.
Cezaevine sempatizan olarak girenler kısa sürede kemikleşmis bir militan olarak dışarıya çıkmaktadır. Cezaevleri birer örgüt kampı görevi görmektedir.
Normal askeri birliklerle, gerilla mücadelesi veren örgütün karşısında başarılı olmak mümkün değildir. Bu yüzden onlarla savaşacak anti- gerilla güçlerine ihtiyaç vardır.
Örgüte katılımlar gün geçtikçe artmaktadır. Bu katılımları önlemek veya en aza indirmek için bazılarını öldürüp cesetleri sonradan görülecek biçimde araziye atmak.
Her türlü baskı ve yasaklamaya rağmen örgüte olan halk desteği artmaktadır. Bunu önlemek maksadıyla halka gözdağı verilmesi gerekmektedir.
Halka önderlik eden, halk arasında sözü geçerli olan bazı şahsiyetlerin ortadan kaldırılması, yıpratılması, korkutulması vs.vs...
Yukarıda sıralamış olduğum ve başkaca gerekçe ve amaçlarla JİTEM her türlü yöntemi mübah sayarak kanun dışı faaliyetlerine kılıf uydurmaktadır.
Devami))))Lekolin.com

Hiç yorum yok: