21 Aralık 2010

Eski milletvekili Nurettin yilmazin akrabasi Abdurahman Yilmaz ve Selami Cicek sirnak jitemi tarafindan infaz edildi..




1993 yilinda Sirnak alay komutanligina  cizreden Topal Emin isminde bir jitem ihbarcisi tarafindan bir bilgi getirildi...cizre otobüs terminalinde calisan aktif iki pkk milisinin oldugunu pkk nin dag kadrosuna katilmak icin türkiye metropollerinden  gelen bütün yeni savasci adaylarini bunlarin kirsal kesimdeki pkk kamplarina ulastirdigini,bunun icin calistiklari otobüs firmalarinin otobüslerini kullandiklarini,ve pkk kadrolarini bu otobüslerle getirip,götürdüklerini söyler.
Selami cicekin zaman,zaman pkk lilerle eylemlere dahi katildigini ve bunu selami cicekin kendisinin agzindan duydugunu belirtir.

Bu dönemde Sirnak alay sorgusunda sorgu amiri Arif bascavus,yardimcisi Tayfiun astsubay,Kaan uzman cavus ve bir kac itirafcidan olusan bir jitem ekibi vardi,bunlar direk il jandarma alay komutani Baki onurlubasa bagliydi.Bu bilgiyi alan sirnak jitemi Rabun takma isimli pkk itirafcisi mardin nusaybinli Mehmet Bilgic,Baris takma isimli su anda ismini hatirlayamadigim pkk itirafcisini Selami Cicek ve abdurrahman Yilmazin yakalanip sorgulanmalari ve infaz edilmeleri icin cizreye gönderdi.Cizre ilce jandarma komutanligina da yardimci olunmalari icin talimat verildi.Yanilmiyorsam o zaman cizrede jitemin basinda cemal yüzbasi  vardi.
Cizredeki jitemde Bedran kod adem yakin,Ferit kod abdulhakim güven adli itirafcilarinda icinde bulundugu bir jitem ekibi vardi.

Rabun takma isimli,ve Baris takma isimli pkkli itirafcilar cizrede ki jitemin yardimiyla ilk önce Selami ciceki alip sorgularlar,ve daha sonra infaz ederler.Bu arada abdurrahman yilmazi alamayip sirnaka geri dönerler.
Sirnakta jitemde faliyetlerine devam ederler.
Kisa bir süre sonra cizre Jitemi Abdurrahman yilmazi gözaltina almis,ve sirnak alay komutanligina gelip almalari icin haber göndermisti.
Rabun takma isimli Mehmet Bilgic ile baris takma isimli itirafci baslarinda Tayfun astsubay tekrar cizreye gönderilir. Bu ekip cizre jiteminin aldigi abdurrahman yilmazi teslim alip sirnaka döner.Sirnakta bir müddet sorgulanan Abdurrahman yilmaz daha sonra infaz edilir.
1994 ilinda
Jitemci Tanik

NOT...... Baki Onurlubas kimdir.
1994 yilina kadar uzun bir süre sirnakta alay komutani olarak görev yapti, görev yaptigi sürec icerisinde sirnak bölgesindeki jitemin perde arkasindaki en önemli adamiydi,bir cok faili mechul cinayet ve köy yakmalar Baki onurlubas döneminde gerceklesti,denilebilinirki sirnakta görev yaptigi sürecin birinci derecede sorumlusu Baki onurlubastir.
12 Mart Gazi Ayaklanması sırasında; Ümraniye Hapishanesi'ndeki 13 Aralık isyanı ve 4 Ocak katliamın bas mimarlarindandir.

1998 yilinda jitemin kurucularindan Veli kücükün yerine Giresun jandarma bölge komutani olur.Bu arada tuggenerallige yükselir.Giresunda görev yaptigi dönemlerde en belirgin faliyeti ise pontusculuk hortluyor,
Rumlar Doğu Karadeniz`de Pontus devleti kurmak istiyor aciklamasiile karadeniz halkini kiskirtmak oldugu ortaya cikiyor.Bu pontusculuktan dolayi insanlar gözaltina alindi,insanlara hain damgasi vuruldu.
2002 yilinda görev süresi bir yil daha uzatildi,daha sonra emekliye sevkedilen Baki onurlubas aldigimiz bilgilere göre kizilay yönettimini devirip kendi ekibini basa getirdi.
Bilindigi gibi jitem daha önce kizilay görevlileri adi altinda genelde ortadoguda,özelde irakta faliyetlerde bulunmustu,jitemin iraktaki bve ortadogudaki bürolari hep kizilay bayragi altinda faliyet yürütüyordu ve halende kizilay semsiyesi altinda bir cok faliyet yürütülüyor. 

Hiç yorum yok: