21 Mart 2011

Tatlisesin vurulmasi,ve itirafcilarin rolü...

Artik taslar yerine oturmaya basliyor.Basindan beri TRT ve fetullahci basinin tatlisesin vurulmasini pkk ve kürtlere mal etmeye calistigini iddia ettik,ve Ayganinda  bu senaryounun bir ayagi olacagini iddia etmistik.
Aygan son aciklamasinda Tatlisesi vuranlarin kuzey iraktan geldigini iddia etmesi ve bunu osman öcalana bagli kuzey irakta bomba egitimi almis bir ekibin oldugunu iddia etmesini bu senaryolarin bir parcasi oldugunu belirtmistik.

istanbul emniyetinin bile gazetecilerin israrla olayi pkk ve kürtlerle iliskilendirmek isteyen sorulari karsisinda verdigi cevaplarda bile pkk ve kürtlerin yaptigina dair bir aciklamada bulunmamasi ve sadece her olasiligi arastiriyoruz demesi aslinda olayi net bir sekilde ortaya koyuyor.
Yine bu gün ortaya cikiyorki tatlisese sikilan mermiler Oksitli mermilerdir.
Oksitli mermi demek,bazi birimler tarafindan korunan mermi demektir,yani bu mermilerin yer altinda,su altinda bozulmamalari icin oksitlenir ve ömürleri 25.30 yildir.
normal mermiler bir kac sene icinde yer altindaki depolarda yada cephaneliklerde bozulurken oksitlenen mermilerin 30 yila kadar dayandigini belirtmekte yarar var.
Bu Oksitli mermiler ya asker tarafindan yada özel birimler tarafindan bu isler icin kullanilir,Oksitli mermiler genelde özel harp daireleri tarafindan yapilir.
Bu da gösteriyorki bu mermiler özel harpciler yada özel birimler tarafindan oksitlenmistir.
Bu gün ortaya cikiyorki bu mermileri ve silahi bir itirafci Abdullah ucmaka vermistir.
Bütün bu gelismeleri,TRT ile fetullahci basinin kopardigi yaygara ile yan yana getirdigimizde ve Ayganin önce kisa yorum ve degerlendirmelerle,daha sonra tatlisesi osman öcalana ait kuzey iraktan bomba egitimi almis bir birimin yaptigi bombasini patlattigi sürecide ekledigimizde Ayganin kime ve kimlere hizmet ettigini anlamamiza olanak saglayacaktir.
Acaba diyoruz, Abdulkadir aygan bu silahlari veren itirafciyi taniyormu?
bu itirafci ile herhangi bir haberlesmesi olmusmudur?
iste asil bunlar aciga ciktiginda tatlises olayi tamamen cözülecektir.
iddia ediyoruz aygan bu tatlisesin vurulmasi olayinda belli bazi güclerin sözcülügünü aleni bir sekilde yapmistir ve yapmaya devam edecektir.
bizde burda türk savcilarini ve mahkemelerini göreve cagiriyoruz,ayganin tatlisesin vurulmasindan sonraki iletisim araclarini incelemeye alin tatlises olayini sip diye cözersiniz.
Haydi cumhriyetin savcilari ve mahkemeleri göreve..

Hiç yorum yok: