16 Mart 2011

Tatlises vurulmasi TRT´ve fetullahci basin`in utanmazligi

Ibrahim tatlisesin vurulmasina iliskin günlerdir bu vurulmayi kürt hareketlerine mal etmeye calisan türk medyasi,olayin cözüldügü ve saniklarin yakalandigindan habersiz, bir haber servisi ile ibrahim tatleses saldirisini TAK`in  üstlendigini ve bunu sitelerinde yayinladigini duyurdu.
TRT nin haberi gectigi zaman..
Yayına Giriş: 16.03.2011 16:24:11
Güncelleme: 16.03.2011 17:27:57
Su an ..........16.03.2001 saat 19;25; bu saate kadar TAK´in sitesinde tatlises olayini TAK´in üstlendigin e dair bir aciklama gecmis degildir.
provakatör TRT ve Fetullah basini  günlerdir tatlises olayini kürtlere mal etmek icin elinden geleni yapmistir,bir yandan pkk ye mal etmeye calisirken,bunun tutmayacagini hesaplayarak isin icine tatlisesin kürd ortaginida katmayi ihmal etmemekteydi.
Bizde TRT ve Fetullahci basinin yalanlarini ortaya seren bir kac haberi yayinlamayi gerekli gördük.
iste TRT adindaki televizyounun provakatif haberi.

Yayına Giriş: 16.03.2011 16:24:11
Güncelleme: 16.03.2011 17:27:57

Sanatçı İbrahim Tatlıses’e yönelik silahlı saldırıyı terör örgütü PKK’nın taşeron örgütü TAK üstlendi. İstanbul polisi sanatçı İbrahim Tatlıses’e saldırı düzenleyenleri yakalamak için çalışmalarını sürdürürken terör örgütünden bir açıklama geldi.
Tatlıses’e yapılan saldırıyı terör örgütü PKK’nın taşeron örgütü TAK üstlendi.
Terör örgütü PKK’nın alt kanadı olan TAK bugüne kadar terör örgütünün doğrudan üstlenmediği olayları üzerine almasıyla biliniyor.
Geçen yıl İstanbul Taksim’deki bombalı saldırının arkasında da aynı isim vardı.
TAK’ın Daha Önce Üstlendiği Bazı Saldırılar
İstanbul Halkalı’da 3’ü asker biri sivil 4 kişinin şehit olduğu otobüse saldırı,
Diyarbakır’da 4 polis ve bir şoförün şehit olduğu kanlı saldırı,
Taksim’de 31 Ekim’de bir kişinin ölümü, 15’i polis 32 kişinin yaralanmasına yol açan intihar saldırısı,
Erzincan’ın Fevzi Paşa caddesindeki Alperen Ocakları ve Bağımsız Türkiye Partisi bürolarına yönelik olarak gerçekleştirilen saldırıları TAK üstlenmişti.
Utanmadan haberi yayinladiktan  iki saat sónra kendi yalan haberlerine dokunmadan tatlises faillerinin yakalandigini ve organize suc örgütü olduklarini gecen haberi yayinlamak zorunda kaldilar.
iste TRT nin olayi tak üstlendi diye gectigi haberin iki saat sonraki..önceki haber ile celisen ikinci haberi..
 
Yayına Giriş: 16.03.2011 18:10:28
Güncelleme: 16.03.2011 19:32:37
 Sanatçı İbrahim Tatlıses’e yönelik silahlı saldırıya ilişkin 20 kişi gözaltına alındı.
Saldırının ardından operasyonlarını yoğunlaştıran İstanbul polisi, elde edilen bulgular ışığında 26 farklı adrese operasyon düzenledi.
Operasyonda, aralarında organize suç örgütü elebaşısı olduğu bildirilen Abdullah Uçmak’ın da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.
Bu kişiler Vatan Caddesi’ndeki Organize Suçlar Şubesi’ne götürüldü.
Abdullah Uçmak, 2004 yılında İbrahim Tatlıses’e yönelik bir silahlı saldırı nedeniyle yargılanmıştı.
Polis, saldırganların kullandığı otomobili ve silahı da İstanbul’da buldu

iki saat arayla iki tane celiskili haber yayinlayan TRT ve Fetullahci basin neyin pesinde anlamak zor.
anf nin ilgili haberi.....

ANF
19:00 / 16 Mart 2011
HABER MERKEZİ - Hükümete yakın medya ile Fethullahçı medyanın İbrahim Tatlıses’e saldırı düzenleyenleri adeta aklamak için manipülatif haberler yayınladığı bir sırada saldırıya ilişkin 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında saldırının yapıldığı araçta bulunan kişilerin de olduğu bildirildi.

Ünlü şarkıcı İbrahim Tatlıses’in başında ağır yaralandığı saldırıya ilişkin İstanbul Organize Şube Müdürlüğü ekipleri 36 ayrı adrese baskın düzenledi. Gözaltına alınan 20 kişi arasında silahlı saldırının faili olarak belirtilen Abdullah Uçmak da bulunuyor.

12 kişinin daha arandığı soruşturma kapsamında olayı bizzat Uçmak'ın yaptığı ve saldırıda kullanılan aracın da kiralık olduğunun belirlendiği ifade ediliyor.

Ülkücü Mafya lideri olarak tanınan Abdullah Uçmak "Sauna çetesi" olarak bilinen suç örgütünün lideri Kasım Zengin'in adamı olduğu biliniyor.

2004 yılında Uçmak'la birlikte Zengin'in 4 adamı Tatlıses'e suikast hazırlığında oldukları gerekçesiyle İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmıştı. Mahkemeye çıkarılan Uçmak, amacının Tatlıses'i öldürmek değil, korkutmak olduğunu söylemişti.

Uçmak'ın daha sonra öldürülen avukatı Atalay Cebesoy da 2004 yılındaki duruşmada Tatlıses'in adamlarının kendisine saldırdıklarını ve bu nedenle Tatlıses'in kendisinden özür dilediğini söylemişti.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde çete lideri olmak suçundan yargılandığı davada hüküm giyen Abdullah Uçmak’ın uzun namlulu silah bulundurduğu da iddia edilirken, 6 ay önce Eylül 2010’a tahliye edildi. Uçmak’ın en son 20 Mayıs 2002’deki duruşmada Tatlıses ile yüzleştiği bildirildi.

Uçmak, Tatlıses'in vurulmasından sonra avukatı Ekrem Demirer ile görüşmüş ve olayla ilgisi olmadığını öne sürmüştü. Müvekkili Uçmak’ın Tatlıses ile geçmişe dayalı bir husumetin olduğunu doğrulayan avukat, müvekkilinin kendisine olaydan dolayı üzüntü duyduğunu ve kimin yaptığı konusunda da bir fikrinin olmadığını söylediğini belirtmişti.

FETHULLAHÇI MEDYA NE YAPMAK İSTİYOR?

Bu gözaltıların yaşandığı bir sırada TRT’nin hiçbir kaynak göstermeden olayı TAK’ın üstlendiğini duyurması dikkat çekti. Hemen ardından bu kez son günlerde “kaos planı” gibi manipülatif haberlere imza atan Zaman gazetesi, TAK adına bir kaynak bularak haberi servis etti. TAK’ın alışıldık internet sayfasında ise İbrahim Tatlıses’e saldırıya ilişkin tek bir ifade geçmiyor.

Zaman gazetesinin kaynak olarak gösterdiği internet sayfasının “çakma” olduğu anlaşıldı. TAK’a ait olduğu iddia edilen bu açıklamanın sadece AKP yandaşı medya ile Fethullahçı medya tarafından özellikle gözaltıların yaşandığı bir sırada servis edilmesi soru işaretleri bıraktı: TRT ve Zaman, saldırının faillerini aklamak mı istiyor? Neden?
 ANF NEWS AGENCY
Tatlisese yapilan saldiriyi israrla kürtlere mal etmeye calisan,TRT ve fetullahci medyayi nefretle kiniyoruz.


 






1 yorum:

Mecnun dedi ki...

Adsız Mecnun dedi ki...
Abdulkadir ayganda pkk yi suclar mahiyette kisa yorumlar yapmis.eminim aygana sorsalardi,o hemen pkk yapti diyecekti.Abdulkadir hizini alamamis bu sefer güney kürtlerini suclayan birinide onayliyor
Bakin ayganin kisa yorumlari..

Abdulkadir Aygan
Bu arada halk tarafından sevilip sayılan bazı önemli şahsiyetlere karşı suikastler gerçekleştirip suçu devletin üstüne atmak.

Abdulkadir Aygan
ülkede; kaos, kargaşa, korku ve endişe ortamı yaratmaya çalışan alçaklar işbaşı yaptı.İbrahim Tatlıses'e Allah'tan açil şifalar dilerim. Saldırganları ve arkasındaki kirli zihniyete lanet okuyorum.

Huckle Berry Finn...
ibo'ya yapılan saldırının sebebi Kuzey Irak'taki dev gayrimenkul projesindeki rant kavgası..
Pazartesi, 12:40 · 1 kişi

Yusuf Selman Alp...
Haklısınız . İktidarın arkasında duran ve demokratik açılımı destekleyen bir şahısdı . Umarız iyileşir ve bu pislikler ortaya çıkar
Pazartesi, 12:40 · 4 kişi

Abdulkadir Aygan...
Tabii ki bir kılıf uyduracaklar Huckle...Direkt demezler ki''siyasi nedenlerle kurşunlattık''...

Abdulkadir Aygan
Bu son menfur suikastla; vatanına dönmek isteyen Şıvan Perwer ve diğer Kürt aydınlarının da dönüş yolu kapatılmak istendi..
vay aygan vay,tamamen kendini kaybetmissin
16 Mart 2011 22:26