30 Mart 2011

Cizrede görev yapan kaymakamlar yalan söylüyor....

Diyarbakirda görülmekte olan faili mechul ve jitem davasinda Taniklik yapan dönemin cizre kaymakamlarnin verdikleri ifadelerde hic bir seyi bilmediklerini,faili mechul cinayetlerden ve jitemden haberdar olmadiklarini hepimiz okuduk.
mahkemede yargilanan itirafcilari tanimadiklarini,sadece Cemal temizöz ve o dönem belediye baskani olan kamil atag`i tanidiklarini,islenen cinayetlerden ve jitemin varligindan bihaber olduklarini söylemelerinin bize gelen bilgilerdende anlasilacagi gibi yalan oldugunu bize bilgi veren tanigimizin anlatimlariyla ortaya koymaya calisip kücük bir arastirmayla bunun ortaya cikacagini söylemekle yetiniyor ve sözü dönemin tanigina birakiyoruz.


Dönemin kaymakamlarindan Osman bulgurluyu tanimiyorum ama Senol Bozacioglunu cok iyi taniyorum.
Senol Bozacioglu cizrede kaymakam iken ben diyarbakir cezaevinde itirafcilar kogusunda kaliyordum.
Araliklarla cezaevinden operasyon amacli cikarilip,sirnak,cizre ve silopide görev yaptim.
Bu arada sunu belirtmekte yarar görüyorum.Bizler cezaevinde cikarilip jitemde calistigimizda resmi olarak herhangi bir maas almiyorduk,cünkü bizler kadrolu degildik.
O dönemlerde kadrolu olarak jitemde calisan itirafcilar memur statüsünde yada isci statüsünde calistiklari icin normal bir memur yada isci olarak maaslarini aliyorlardi ve sigortali calisiyorlardi.
Fakat bizede aylik olarak bir miktar para veriliyordu.
Biz kadrosuz itirafcilar her ay cizre kaymakamligina giderdik,Senol Bozacioglunun makaminda oturup cayimizi icerken kaymakamlik yazisleri müdürü bizim evraklarimizi hazirlar kaymakama imzalatir ve elden paramizi alip ilce jandarmadaki jitem bürosuna geri dönerdik.
Ayrica bir cok kez cizre kaymakami ile cizre ilce jandarma komutani cemal temizöz bizim bulundugumuz operasyon bölgelerine gelmistir.
Yine katildigimiz operasyonlarin basarili olmasi dolayisiyla bir cok kez Kayamakam tarafindan ekstra ödüller`de aldigimiz oluyordu.
Bir örnek daha vereyim,kaymakam cevre köylere gittiginde arabasinin önünde ve arkasinad mutlaka BTR diye adlandirilan panzerler bulunurdu,cevre güvenliginide cizre ilce jandarma bölük komutanligi tarafindan saglanirdi. kaymakamin arabasinda soförü,ve polis korumasi olmasi gerekirken,kaymakam soförü ve mutlaka iki silahli itirafci bulunurdu.
Kisacasi yanina polis korumasini almayan kaymakam yakin koruma olarak iki silahli itirafci alirdi.
Biz niye bizi yaninda götürdügünü cok iyi biliyorduk,biz polisten daha tecrübeliydik ona yapilacak bir salidirida kaymakami polisten daha iyi koruyabilecegimizi cok  iyi bildigi icin her zaman civar köylere gittiginde mutlaka arabasinda iki tane silahli itirafci bulunurdu.
Buna binbasi cemal temizöz karar vermisti.
mesela  o dönemlerde cizre sinir taktik alayi komutani olan (hastaliktan öldü)yarbay Selcuk deger`de her zaman köylere gittiginde arabasinda mutlaka iki silahli itirafci bindirirdi.
zaten bir cok komutanin korumalari itirafcilardan olusuyordu,nedenide belli daha tecrübeli ve komutani daha iyi koruyabilcektik.
Dikkat edin mardin alay komutani Rahmetli Ridvan özden`ide korumasi olan bir itirafcinin öldürdügünü bütün itirafcilar biliyor.
Demek istedigim senol bozacioglu´nunda osman bulgurlununda biz jitemi bilmiyoruz itirafcilari tanimiyoruz demeleri koca bir yalandir.
senol bozacioglunu taniyor,osman bulgurluyu tanimiyorum demistim evet dogru.
ama bizden öncede kaymakamlik tarafindan itirafcilara para verildigini biliyorum,ayrica mahkemde yüzlestikleri abdulhakim güven,adem yakin,hidir altug`u tanimadiklarini söyleselerde onlarla onlarca kez yemek yediklerini cay ictiklerini cok iyi biliyorum buna sahidim.
Eger cizre kaymakamligindaki FAK-FUK-FON yani soyal yardimlasma ve dayanisma fonunun 1994-95 yillarindaki belgeleri arastirilirsa bu dediklerim ile mutlaka karsilasilacaktir,orda hangi itirafciya ne kadar para verildigi bellidir.Kücük bir arastirmayla bunlar ortaya cikarilabilinir.
Kisacasi kaymakamlarin biz itirafcilari tanimiyoruz,jitemden haberimiz yok demeleri büyük bir yalandir.
1995 te zahoda dinarcilar carsisinda itirafci Hasan kod isimli Sefer Bildik tarafindan konulan bombanin patlamasi sonucu 76 kisi ölmüs 83 kiside yaralanmisti, bu bombalama sonrasi kaymakamlik tarafindan sefer bildike büyük bir para ödül verildi.Aslinda sosyal yardimlasma ve dayanisma fonlari jitemin örtülü öndekleridir,iyi arastirilirsa hemen hemen her yerde bu böyledir

Hiç yorum yok: