4 Mart 2011

Aygan`dan Ateskes degerlendirmesi...

 ''Silahlı mücadele'' de ısrar mı ediyorlar?...başla gözüstüne...normal askeri geriye çekerim. lojistik ve karargahta çalıştırırım. Kavga isteyenin üstüne özel kont-gerilla birliklerimi gönderirim.Arazi şekil değiştirmeyeceğine göre;


Yillarca pkk de kalmis,pkk nin taktiklerini en egitimli türk subayindan daha iyi bilen,pkk`nin üslenmesinden tutun gecis yollarina kadar sayisal gücünden tutun,yasam tarzina kadar,
iliskilerini en ince ayrintisina kadar bilen,ve pkk den kacip tc devletine teslim olduktan sonra bütün bildiklerini gönüllü olarak tc devletine veren.


Bilgilerini askeri egitimlerde ,askere aktaran verdigi bilgiler neticesinde yüzlerce operasyon düzenleten,bir cok catismaya giren,yüzlerce eski pkk`li itirafci ile ordu kuran,pkk nin iliskide oldugu bir cok köyü yakip yikan,ve 17 bin insanin faili mechulle kurban gitmesine sebep olanlardan biri olan eski jitemci Abdulkadir aygan ateskes ile ilgili degerlendirmede bulunmus.
Aygan kisa bir degerlendirme yapmis,ama öz yapmis...
''Silahlı mücadele'' de ısrar mı ediyorlar?...başla gözüstüne...normal askeri geriye çekerim. lojistik ve karargahta çalıştırırım. Kavga isteyenin üstüne özel kont-gerilla birliklerimi gönderirim.Arazi şekil değiştirmeyeceğine göre; yıllardır teröristlerin kullandığı geçi güzergahlarını, vadi veya konaklama noktalarını denetim altına alırım.Alınan duyumları en kısa zamanda değerlendirir ve operasyon düzenlerim.

 
Dervisin neyse zikri,odur fikri bosuna dememisler.
Aygan ateskesi degerlendirirken önerdigi cözüm, gercekten tc yi kurtaracak ve pkk yi bitirecek cinsten.
iste tc devletinin aygan gibi itirafcilarin yol göstermesi sonucu ortada olan gerceklikleri...
Aygan gibilerinin cözümü budur..





























































































































































1 yorum:

Haso dedi ki...

Her teslim olan itirafciya ilk sorulan soru,pkkyi nasil etkisizlestirip,bitirebiliriz sorusudur.
Itirafcinin ilk verdigi cevap ayganin verdigi cevabin aynisidir.
demekki 20 yildan fazla jitemde calisip pkk nin bitirilmesi icin ugrasan aygan halen yeni teslim olmus bir itirafcinin verdigi cevabin aynisini veriyorsa bunda bir gariplik var.
tc nin askeri uzmanlari,stratejistleri,mitcileri,generalleri bile pkk nin silahla bititirilemeyecegini itiraf edip baska yollar önerirken,tc nin itcilerinin savas kikisrticiligi yapmasini yadirgamiyorum.
Ayganin bu aciklamasindan sonra sunu anladimki bu gün akp iktidari aygani geri cagirip eline yetki verse,aygan aynen eskisi gibi bir yöntem ile pkk ve kürdlere karsi calisacaktir.
Ayganin aciklamalarini kürdlere cektirdigi acinin pismanligi olarak görenler bir kez daha yanilmistir.
Ayganin aciklamalari ve jitemi desifre den itiraflari bir pismanlik degil aralarindaki cikar catismasi ve birbirlerine cektirdikleri ile ilgilidir.
yani tam anlamiyla bir ic hesaplasmadir.
umarim bu anlasilmistir.
Aygan Hakim güven ile yüzlerce hatta binlerce operasyona katilmistir,yüzlerce gözalti gerceklestirmistir,ve hakim güven ile bir cok kirli iste imzasi vardir,Aygan hakim güveni yerden yere vururken aslinda gecmisin intikamini almaya calismaktadir.
Haso