14 Aralık 2010

Jitem belgeleri





        
JİTEM HEP İŞBAŞINDA
Devlet ve ordu varlığını resmi olarak ifade etmeseler bile, Türk medyasının ağzından Jitem’in tasfiye edildiğine dair haber ve yorumlar vererek bu işi kapattığını göstermek istiyor. Ama gerçekten öylemi? Tabii ki bu doğru değil. Jitem ,Türkiye’de yargılanmadıkça, Ergenekon operasyonları ve derin devleti çökertiyoruz sözleri bir anlam ifade etmemektedir. Çünkü, Jitem bugünde derin ve kirli işlerine devam etmektedir. Kuzey Kürdistan’da patlayan mayınların ve öldürülen bir çok asker ve diğer kişilerin adresi ordu ve Jitem’dir.
Jitem’in devam ettiğine dair bir belge de, Ogün Samat’ı, Hrant Dink’i öldürmeye azmettiren Yasin Hayal’in eniştesi, daha dün Jitem’in muhbiri olarak Hrant’ın öldürüleceği bilgisini Jandarma’ya ilettiğini mahkemede belirtmiştir.
Gazetelerde, Jitem’in faaliyetlerine devam ettiği ile ilgili haberler zaman zaman yer almaktadır.
31 Ocak 2007’de hemen hemen bütün gazetelerde şöyle bir haber yer aldı:’’ JİTEM cezaevinden tetikçi devşiriyor!’’
Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde “Adam öldürmeye teşebbüs” ve “ruhsatsız silah bulundurmak” suçlarından dolayı yatan hükümlü Gökhan Cevheroğlu suikast yapması amacıyla sahte everak düzenlenerek tahliye edilmiş. Çeşitli adli suçlardan 12 yıl 8 ay ceza almış olan 27 yaşındaki Cevheroğlu’nu, cezaevinde 25 Kasım 2005 tarihinde iki Jitem elemanı ziyaret etmiş. Haberin devamı şöyle :.......

Diyarbakır’da “tanınmış bir kişiye suikast yapması” karşılığında tahliye ettirildi.Daha sonra Cevheroğlu, kente 20 km uzaklıkta bulunan Pirinçlik askeri bölgesindeki iki katlı bir villaya götürüldü ve burada kendisine susturuculu silah ve çelik yelek verildi.
Fakat Gökhan Cevheroğlu, JİTEM elemanlarına verdiği sözü yerine getirmeyerek kendisine verilen cep telefonlarını kırıp, İstanbul’a giderek izini kaybettirdi.
İstanbul’da gizlenen Cevheroğlu, 41 gün sonra döndüğü Diyarbakır’da kendisiyle birlikte hareket eden bir grup ile birlikte yakalanarak “organize suç örgütü lideri” sıfatıyla birçok cinayet, yaralama, uyuşturucu ticareti yapmak, meskun mahalde ateş açmak, mesken kurşunlamak gibi suçlardan dolayı tutuklandı.....’’
Başından geçenleri 2006 yılında Adalet bakanlığına bir dilekçeyle analatan Cevheroğlu sahte yollarla tahliye edildiğini ispatlamış olduğundan savcılık, gardiyan ve cezaevi müdürü hakkında soruşturma açmış.
Soruşturmanın ne aşamada olduğunu bilmiyoruz ama tahmin edebiliriz. Ya dava her zaman olduğu gibi üstü kapatılacak veya zavallı bir gardiyan veya kurbanın üzerine atılacaktır.
Bu haberin önemi şurada:
1-Jitem kanlı eylemlerine ve gayrımeşru işlerine halen devam ediyor.
2- Eylemlerini her zamanki gibi Kürt olan, adli suçtan yatanlara ve PKK itirafçılarına yaptırıyor.
Hatırlanırsa Hizbullah örgütüde cinayetleri lumpen kişilere, uyuşturucu kullanan kişilere yaptırıyordu. Jitem’in adli suçluları fişlediğinin amacı bu haberle daha iyi anlaşılıyor.
Jitem devlet tarafından resmi olarak kabul edilmemiştir. Bununla ilgili Meclis Milli Savunma Komisyon’u üyesi DTP Batman milletvekili Bengi Yıldız, Meclis Genel Kurulu’nda 2008 yılı bütçe görüşmeleri sırasında tartışmalı JİTEM konusunu gündeme getirerek, “JİTEM var mıdır, yok mudur?” diye sordu. Haberin devamı şöyle:
’’Yıldız, eski bir valinin, “JİTEM’le birlikte çok iyi çalıştık, neden ‘yok’ dediler, anlamadım. Bize göre model doğruydu, yeniden uygulanabilir” şeklinde açıklama yaptığını, Diyarbakır’daki bir davanın JİTEM’le ilgili olduğu gerekçesiyle Askeri Mahkeme’ye sevkedildiğini söyledi.
Yıldız, “JİTEM’e bağlı çalışan o kadar insanın açıklamalarına rağmen, kabul edilmemiştir, çünkü kanun dışı yapılanmıştır” dedi. ‘’
Devlet yetkilileri tarafından sürekli inkar edilen Jitem en sonunda dava konusu olmuştur.
Taraf gazetesinin 2 Aralık 2007 haberine göre bir çok Kürt’ün faili meçhul cinayetlere kurban gitmesinin sorumlusu Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele’ nin (JİTEM) varlığı 7. Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi tarafından kabul edildi. Taraf gazetesi haberi şöyle devam ediyor:’’
1992-1994 yıllarında işlenen sekiz ayrı facili meçhul cinayetin de aralarında yer aldığı birçok suçla ilgili davada JİTEM“in adı defalarca anıldı.
Davanın sanıkları arasında Devlet Öğünç Madalyası sahibi eski Bölge Jandarma İstihbarat Grup Komutanı
emekli Albay Abdülkerim Kırca ve „Yeşil“ kod adlı Mahmut Yıldırım“la birlikte sekiz JİTEM mensubu var. Sanıkların müebbet hapis cezası isteğiyle yargılandığı davada maktüllerin akrabalarına müdahil olma hakkı tanındı.

Devami))))))Lekolin.com

Hiç yorum yok: