8 Şubat 2011

Albay Özden'i itirafçılardan oluşan Bıçak timi öldürdü

Albay Özden'i itirafçılardan oluşan Bıçak timi öldürdü
Bir ihbar üzerine Diyarbakır'da özel yetkili bir savcı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, 1990'lı yıllarda bölgede bazı faili meçhul cinayetler işledikleri ileri sürülen, terör örgütü PKK itirafçılarından oluşan 10 kişilik 'Bıçak' timinin araştırıldığı öğrenildi. Özel yetkili savcının araştırmayı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan ihbar üzerine başlattığı bildirildi. 'Bıçak' timinin, 'en tehlikeli PKK itirafçılarından oluştuğu' iddia edildi.

'O dönemde Mardin Jandarma Alay Komutanı olan Albay Rıdvan Özden'in, Mardin Pınardere'de 4 öğretmeni yargısız infaz eden 'Bıçak' timine karşı çıktığı ve öğretmenlerin öldürülmesi olayıyla ilgili olarak onlarla bir toplantı yaptığı' ileri sürülen ihbar mektubunda, 'Toplantıda, 'Neden öğretmenleri vurdunuz?' diye çıkışan Albay Özden'e, itirafçıların sert bir şekilde çıkıştığı, ağza alınmayacak küfürler ve tehditler savurduğu' ve daha sonraki bir zamanda bu timin PKK ile girdikleri bir çatışmada olay yerine gelen Albay Özden'i ensesinden tek kurşunla vurduğu öne sürüldü.


JİTEM ve PKK itirafçıları, yöntemlerine karşı çıkan subayları öldürmekten çekinmemiş. Dosyaları 'çatışmada PKK tarafından öldürüldü' denilerek kapatılmış ve ailelerine taziye sunulmuş!

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına ihbarda bulunan bir kişi, aralarında terör örgütü PKK itirafçılarının da bulunduğu 10 kişilik 'Bıçak' timinin 1990'lı yıllarda işlediği ileri sürülen cinayetleri anlattı. Savcılığa yapılan ve soruşturma dosyasına konulan ihbar mektubunda, 'Bıçak' timinin, 'en tehlikeli PKK itirafçılarından oluştuğu' iddia edildi. Mektupta, 5 Kasım 1994 günü, Mardin'in Savur ilçesi Pınardere köyü yolu kesilerek araçta bulunan 4 öğretmenin katledilmesi olayının da 'Bıçak' timi tarafından gerçekleştirildiği ileri sürüldü. 'O dönemde Mardin Jandarma Alay Komutanı olan Albay Rıdvan Özden'in, 'Bıçak' timine karşı çıktığı ve öğretmenlerin öldürülmesi olayıyla ilgili olarak onlarla bir toplantı yaptığı' ileri sürülen ihbar mektubunda, 'Toplantıda, 'Neden öğretmenleri vurdunuz?' diye çıkışan Albay Özden'e, itirafçıların sert bir şekilde çıkıştığı, ağza alınmayacak küfürler ve tehditler savurduğu' ve daha sonraki bir zamanda bu timin PKK ile girdikleri bir çatışmada olay yerine gelen Albay Özden'i ensesinden tek kurşunla vurduğu öne sürüldü.

ENSESİNE TEK KURŞUN SIKILARAK ÖLDÜRÜLDÜ
Mektupta, Mardin Jandarma Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden'in 14 Ağustos 1995 tarihinde, Mardin'in Savur ilçesine bağlı Ormancık köyü kırsal kesiminde açılan ateş sonucu iki korumasıyla şehit edilmesi olayına da yer verildi. 'Bıçak' timinin bir grup terör örgütü PKK üyesiyle çatışmaya girdiği ileri sürülen mektupta, şu iddialar yer aldı: 'Bu tim, aldığı iyi bir istihbaratla teröristlerle çatışmaya girdi. 6'sı ölü 11'i sağ olmak üzere 17 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi. 'Bıçak' timi, sağ ele geçirilen 11 kişiyi de kurşuna dizerek öldürdü. Olay yerine korumalarıyla gelen Albay Rıdvan Özden de ensesine tek kurşun sıkılarak öldürüldü. Rahmetli bu time hep karşı çıkardı ve sürekli kavga ederdi.'

5 KÖYLÜYÜ ÖLDÜRÜP GÖMDÜLER
Soruşturma dosyasına konulan ihbar mektubunda, 'Bıçak timinin Kızıltepe'de 5 köylüyü sorguladıktan sonra öldürdüğü' ileri sürülerek, 'Kızıltepe'de Sema mağarası diye bir yer var. Onun tam önünde 5 kişinin mezarı var. Bu tim, bu şahısları köyden alıp öldürdükten sonra oraya gömdü. Herkes o mağarayı bilir. Orası kazılırsa, o zaman bana inanırsınız' şeklinde iddialara de yer verildi.


not..burada toplu bir mezarin yeri tarif edilmektedir..

ALBAY ÖZDEN ÇATIŞMADA ÖN SAFLARDA ÇARPIŞTI
Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, 05 Aralık 2008 tarihinde yapılan 'Basın Bilgilendirme Toplantısı'nda Albay Rıdvan Özden'in şehit edilmesi olayıyla ilgili olarak, 'Şehit Jandarma Albay Rıdvan Özden 14 Ağustos 1995 günü Mardin ili Savur ilçesi Ormancık köyü kırsalında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada takviye olarak bölgeye sevk edilen Jandarma Asayiş Komando Bölüğünden bir komando timi ve bölük komutanı ile birlikte en ön saflarda çarpışmıştır. PKK bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan ateş sonucu, önce jandarma özel harekat timinden bir astsubay, bir uzman erbaş, devamında saat 17.30 sularında Jandarma Albay Rıdvan Özden şehit olmuştur. Aynı çatışmada 3 er ve 1 geçici köy korucusu yaralanmış, 5 terörist silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir' demişti. (Bugün)

ALBAYIN EŞİNİN OTOPSİ TALEBİ REDDEDİLMİŞTİ
Albay Rıdvan Özden'in eşi Tomris Özden, Ergenekon davasının görülmesinden sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunda, eşinin iddia edildiği gibi alnından değil, ensesinden vurulduğunu, 12 Ağustos günü öldürüldüğünü, ancak cesedinin 2 gün arazide bekletilip 14 Ağustos'ta şehit edilmiş gibi rapor tutulduğunu öne sürdü. Eşinin ölümünden sonra Bölük Komutanı Latif Geren'in kendisine teslim ettiği silahla, eşinin hayattayken kullandığı silahın seri numaralarının birbirini tutmadığını belirten Özden, eşinin bu silahla vurulmuş olabileceği gerekçesiyle silahı başsavcılığa teslim ederek balistik inceleme yapılmasını istedi. Olaydan sonra defalarca otopsi talebinde bulunduğunu ve bu talebin kabul edilmediğini belirten Tomris Özden savcılara verdiği ifadesinde, ailecek görüştükleri Ergenekon sanığı olan ve halen tutuklu bulunan Albay Arif Doğan'ın, eşi Rıdvan Özden'e JİTEM'e katılması için 1989 yılında ısrar ettiğini, eşinin bunu kabul etmeyip sınırda yapılan kaçakçılık ve uyuşturucu ticaretinin üzerine gittiğini belirterek, "Orada JİTEM ve örgüt beraber yapıyordu bu işi. Eşim Mardin'de görev yaparken bunların üzerine gitti. Bir Albayın da aralarında bulunduğu bazı görevliler hakkında dava açtırdı. `Bu işlerin kökünü kazıyacağım' diyordu. Ama kendisinin sonu oldu" demişti.

ERGENEKON SORUŞTURMASIYLA KRİTİK GELİŞİM ZİNCİRİ KURULDU
Ümraniye'de bir evde 27 el bombasının bulunmasıyla başlayan Ergenekon soruşturmasında somut deliller ve ihbarlar giderek çoğalıyor.. Soruşturmanın giderek genişlemesinden ve gelişiminden cesaret alan tanıklar konuşuyor.. Tanıklar konuştukça soruşturma daha da büyüyor.. Soruşturmanın nerede biteceği ise henüz kestirilemiyor..


Fatih kod adlı PKK itirafçısı da bir süre önce açıklamıştı: Albay Özden'i Atilla Uğur'un timi öldürdü
Mardin İl Jandarma Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden cinayetinde her geçen gün yeni bilgi ve tanıklar ortaya çıkıyor. Cinayetin Ergenekon soruşturması kapsamına alınması ve eşi Tomris Özden'in bilgisine başvurulması sonrası yaşanan gelişmeler, albayın bir suikasta kurban gittiği tezini güçlendiriyor. Bir süre önce 'Fatih' kod adlı PKK itirafçısı, albayın, dönemin Kızıltepe İlçe Jandarma Komutanı emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un kurduğu ve kendisinin de içinde bulunduğu JİTEM ekibi tarafından öldürüldüğünü söylemişti. İnfaz kararını ise o dönemde Mardin JİTEM'in başında 'Hoca' ve 'Ebu Süfyan' isimlerini kullanan kişi verdi. 1992 ve 1996 yılları arasında Mardin ve çevre illerde JİTEM bünyesinde faaliyet gösterdiğini ve Atilla Uğur'un ekibinde yer aldığını anlatan itirafçı, Özden'in JİTEM gibi illegal yapılardan çok rahatsız olduğunu ve bunu da sık sık dile getirdiğini aktardı: "Hasan Atilla Uğur'un emriyle 9 kişiden oluşan bir tim kuruldu. Bıçak Unsuru ve Bıçak Timi olarak adlandırılan bu ekip Mardin ve çevre illerinde faaliyet gösteriyordu. Yetkileri sınırsızdı. Ben de bu ekibin içindeydim. Rıdvan Özden bu tür illegal örgütlenmelere karşıydı. Bunları toplantıya çağırdı. Ben da oradaydım. 'Ben bu tür şeylere karşıyım' dedi. Hurşit İ., Mardin'de tabur komutanıydı. Atilla Uğur da Kızıltepe İlçe Jandarma komutanıydı. Üsteğmen Sinan Y. dedi ki; 'Biz bunun icabına bakarız zaten.' Bir hocamız vardı adını soyadını bilmeyiz. Jitem'in Mardin biriminin başında o vardı. O 'biz hallederiz' dedi. İnfaz kararı verildi. 20 gün sonra bir telefon geldi. Bize bir minibüs tahsis edildi. Tugaya bağlı Savur'a geldik, yol kestik. Orada 8 köylü kaçırıldı. Burada çatışma varmış gibi bir olay tertipleyip, çatışma anonsu yapıldı. Bu 12 Ağustos 1995'te oluyor. Genelde alay komutanı da gelip bakıyor ya çatışmalardan sonra. Albay Özden de çatışma var diye oraya geldiğinde sıktılar kafasına. Rıdvan Özden'i vuran itirafçıydı. Bir uzman çavuş ve bir askerle birlikte öldürüldü

Hiç yorum yok: