26 Şubat 2011

Temizlik iscisi Recep Tiril ve jitemci itirafci Abdulkadir Aygan

Abdulkadir Aygan adindaki itirafci jitemci uzun bir süreden beri jitem ile ilgili aciklamalar yapmaktaydi,dogrusunu söylemek gerekirse ayganin bu aciklamalari bir cok bilinmeyeni ve jitemin gercekligini ortaya cikartti.
Aygan cok sey anlatti ama hep eksik anlatti,dikkat edilirse aygan anlattiklarinin hic birinde kendi rolünü tam olarak ortaya koymadi.
Halbuki aygan  ortaya cikarttigi bir cok olay`in icinde yer almis ve bir cok olayin hem planlamacisi,hem uygulayicisi hemde bas aktörüdür.
Bunu örnekleriyle ve delilleriyle ortaya koyacagim.
itirafcilar arasinda her zaman cikar ve paylasimdan dolayi celiskiler ve kavgalar olmustur,birbirlerine güvenen sirt sirta verebilecek iki itirafcinin bulunmasi cok zordur.
itirafcilar her zaman birbirleriyle kavga,yetki ve paylasim kavgasi icinde olmuslardir.Zaman,zaman birbirlerini vurmaya kadar isi vardirmislardir.
Abdulkadir aygan abdulhakim güveni para icin vurmustur.

ikiside ailece görüsen ve samimi iki arkadas iken Abdulhakim güven Ayganin kizi ile duygusal bir iliskiye girmistir,bu iliskiyi Abdulkadir kendisi biliyordu hatta evlenmelerine bile izin vermisti.
Buna karsilik Abdulhakin güven Abdulkadire Gaziantepteki Gatem olarak bilinen Toptancilar sitesinin karsisindaki siteden  bir daireyi ve bir miktar parayi aygana verecekti.
"arastirilirsa bu dönemde güven`in bu sitede bir evi oldugunu göreceklerdir"
Ayganin,güveni mersinde vurmasinin arksindaki neden budur,daha sonra detayli yazacagim.

cem erseveri yesil adindaki itirafci vurmustur,ikisinide itirafci konumunda degerlendirebiliriz.
itirafci Recep tiril askeri lojmanlardan cikarilmasini,aygan ve diger itirafcilarin sikayeti üzerine gerceklestigini söylemistir,bununla amaclanan tirilin savunmasiz bir sekilde pkk tarafindan vurulmasini saglamaktir.
cünkü lojmanlar itirafcilarin ve ailelerinin güvenligi icin cok önemlidir.Bir itirafcinin Diyarbakir gibi yerde sivil halkin icinde yasami sansi hic yoktur.lojmandan cikarilmasi icin sikayet edenlerin aygan ve diger itirafcilar oldugunu Tiril kendisi aciklamistir.
Tiril Jandarma genel komutanligina itirafcilarin  kanuni hakki olan iscilik icin müracat ettigininde cem ersever tarafindan pkkli olarak suclandigi icin yogun muhalefetiyle karsilastigini söylüyor.

(Lojmanlardan atilma olayinda tiril haklidir,itirafcilar tiril`i istemiyordu cünkü  cok ahlaksiz ve psikopatti.
Ama imemuriyet olayinda erseverin muhalif oldugu tamamen yalan,Ersevere ragmen Tiril`in isci olabilmesi mümkün degildir.1992 de ersever isteseydi tirili bir operasyonda infaz eder ve catismada öldü diye tutanak tutar ikide tirili sevmeyen ve onun lojmanlardan atilmasi icin sikayetci olan itirafci sahit gösterir biterdi.
bir itirafcinin pkkli olarak suclanmasi,onun infaziydi bunu tirilde biliyor herkes`te biliyor)



Aygan bütün röportajlarinda diyarbakir jitemini anlatirken mutlaka Recep Tirilden bahsetmistir,ve tiril`i jitemin tetikcisi olarak yansitmistir:Simdi diyarbakirda görülen ve recep tirilinde yargilandigi jitem davasinin Ayganin itiraflari sonucu acildigini recep tiril kendisi aciklamistir,hatta mahkemede recep tiril ayganin pkkli oldugunu söylemis ve aygani pkkli olmakla suclamistir.(kendisinin pkkli olarak ersever tarafindan suclandigini söyleyen tiril de jitem davasinda aygani pkkli terörist olarak göstermeye calismasi,itirafcilarin bir gercekligidir).

Evet.Recep tiril ahmet cem ersever ile onlarca operasyona katilmistir,hem kirsalda hemde sehir icinde,simdi recep tiril neden ben jitemde calismadim diyor? anlamakta güclük cekiyorum.
Peki diyarbakir jitemini her anlattiginda simdi`ki kardesi Recep tirili anmadan gecmeyen Aygan ne zamana kadar Recep tirili katil ilan etmis?ne zamandan beri kardesim diye hitap etmeye baslamistir?
9 ocak 2011 yani gecen ay Recep Tiril ortaya cikip aygana bir kac hatirlatmada bulunana kadar.
Aygan Tirilden gelen iki satirlik mesaji aldiktan sonra Kardesim demeye basladi bunun nedenleri vardi.
su gercegi iyi bilmemiz gerekir,Recep tirilde,ayganda bende birer itirafciyiz ve jitemciyiz.
Ayganin anlatmadigi bir cok seyi tiril biliyor,ayganin kardesim recep demeye baslamasi korkusundandir.
dikkat edin recep tiril jitemci oldugunu kabul etmiyor,jitem hakinda hic bir sey bilmedigini söylüyor ve ukalaca insanlari asagilayip hakaret edebiliyor.Kendisine sorular soran ,kayip yakinlarini azarliyor,rumuz ile yazan mahlas ile yazan diyede insanlara meydan okuyor.
adeta internette insanlarin kimlik bilgilerine ulasmanin yollarini ariyor.
yeri geliyor duygu sömürüsü yapiyor,yeri geliyor kendisine kayiplarin akibetini soranlar,biz sana inanmiyoruz diyenlere hakaretler yagdiriyor.
yani bu gün internet sitelerinde boy gösteren jitemci itirafci recep tiril adeta hic bir seye bulasmamis,jiteme akil vermemis,operasyonlara katilip,operasyon merkezlerinde operasyon idare etmemis gibi  ayganida yanina cekerek psikolojik savasin en alasini veriyorlar.
aygan da her seferinde kardesi recep tirile aciklamalarindan dolayi tesekkür etmektedir.
peki recep tiril`in acikladigi her hangi yani bir infaz,iskence,hirsizlik,gasp,adam kacirma,fidye gibi jitemi desifre eden bir aciklamasini okuyan varmi?gören varsa buyursun önüme getirsin.
Bakin ben bunlari yazarken bile halen jitemde sivil memur olarak maasimi aldigimi inkar etmiyorum,artik nerden ince ise ordan kopsun misali hic bir sey,hic kimse umurumda bile degil.
kimin elinden ne geliyorsa bana yapsin,yemin ederimki kimseden korkmam,ölümdende korkmam.
Bunu söylerken kimseye meydan okumuyorum
haksizligima ugrayan insanlarin hepsini bunlarin disinda tutuyorum. Bunlari calistigim kurum ve eski arkadaslarim icin söylüyorum.

9 ocak 2011  yani gecen ay`a kadar recep tirili,azili bir kontra,jitemci,itirafci diye adlandiran aygan da
recep tiril de asla pismanlik yasasindan yararlanmis degildir tam aksine itirafcilik yasasindan yararlanmistir,aygan ile bir cok islerde imzalari vardir.
Diyarbakirda`ki jitem davasi ayganin aciklamalari sonucu acildi,daha sonra ayganin aciklamalarinin aynisi olan ama bir pkklinin elinden yazilan bir kitap mahkemede ele alindi.
recep Tiril ve diger saniklarin itirazlarina baktigimizda bütün savunmalari Ayganin halen pkkli oldugu ve bu davanin bir pkklinin itiraflari ve kitabindan dolayi acildigini ileri sürüp kendilerini böyle savunduklarini görmekteyiz.
kitabin icerigi daha önce ayganin türk ulusal kanallari ve gazetelerinde ya zilanlarin aynisiydi,bi kitabin yazilmasinin amacida jitem davasinin iddianamesinin bir pkklinin kitabina dayandirildigini iddia etmek ve davayi bosa cikarmak icindir,kitabin yazari her ne kadar pkkli olarak görünüyorsada aslinda bir ergenekon üyesi oldugundan süphelenilen bir kisidir.kitabin zamanlamasi,tirilin ortaya cikip muhtesem psikolojik savas taktikleriyle bir savunma yapmasi bir cok seyi perdelemek icindir.
Tirilin savunmasinda jitemi desifre decek,yada ayganin jitem hakkinda acikladiklarini dogrulayacak tek bir savunmasi yoktur.
Bütün savunmalari pkk nin örgüt ici infazlarini ileri sürüp bununla islenen faili mechullerin pkk tarafindan islendigi imaji yaratilip,bu davayi sulandirmak ve bu yönde bir karar cikartmaktir.
Eger böyle bir karar cikarsa,ki tirilin yapmak istedigi odur,bu ayni zamanda cemal temizöz ve ekibininde yargilandigi davaya emsal teskil edecegi icin bu davada düsecektir.
Recep tiril jitemin beyin adamlarindan biridir,psikolojik savasinda ustalarindandir.
Bu gün Recep Tiril`in yaptigi psikolojik savasin en daniskasidir,dikkat ettim recep tiril jitemin hic bir faliyetini desifre edip jitem hakkinda hic bir bilgi vermeden kürt internet sitelerinin vazgecilmezi olmayi basarip kürtlerden övgüler almaya baslamis bile
Peki Tiril gercekten temizlikcimiydi?
Evettttttttttttt
Devam edecek
Haso

Hiç yorum yok: