13 Ocak 2011

ŞEMDİN SAKIK YAKALANDI`MI?YOKSA TESLIM`MI OLDU?

Böyle oldu
Böyleydi












                                                                                                                                                           

Şemdin sakik`in yakalanmasi ile ilgili cok sey yazildi,cizildi.
Herkes isine geldigi gibi Şemdin Sakik`in yakalanmasini degerlendirdi,ama  ne ŞemdinSakik nede, Sakik karsitlari tam olarak saglikli bir degerlendirme yapmadilar.Yazilip cizilenlerin hepsi bu güne kadar tarafli yazilip,cizildi.Bizde  Şemdin Sakik`in yakalanma yada teslim olma olayini bir jitemciden aktarmak istiyoruz.
Şemdin Sakik durumunu cok iyi bilen bir jitemciden.....



Şemdin yakalanmadi,tam aksine teslim  oldu.Teslim olma operasyonundan bir süre önce Ankara ve Diyarbakirda SIRRI SAKIK...icinde SIRRI SAKIK. itirafci Abdulhakim Güven,yesil,Cemal Temizöz ve eski bir Milletvekilinin bulundugu üc tane toplanti yapilmistir. Bu yapilan toplantilarin ilki ankarada Gaziosmanpasada itirafci Abdulhakim güven,eski milletvekili ve SIRRI SAKIK arasinda yapilmistir.Bu arada bir not düselim,eski milletvekili SIRRI SAKIK ve jitemi bulusturan yani arabulucu olan sahistir.
Bu toplantida abdulhakim güven sirri sakika kardesi Şemdinin hayatinin tehlikede oldugunu kisa sürede ya pkk tarafindan yada jitem tarafindan öldürülecegini,söylemis onun icin gelip teslim olmasi karsiliginda idam edilmeyegi,iskence ve kötü muamelle görmeyecegini,hata kisa bir sürede serbest birakilacagini söylemis ve gerekirse bunun icin yazili belge bile verebileceklerini söylemistir.Sirri bu teklifi kardesine iletecegini söylemistir.ilk toplantida konusulanlarin özü budur.
Daha sonra kardesi Semdin ile görüsen Sirri sakik,tekrar bir toplanti talebinde bulunur,ikinci toplantinin Diyarbakirda yapilmasi kararlastirilir.
ikinci Toplanti Diyarbakirin ofis semtinde,bir müteahitlik bürosunda yapildi.Toplantiya itirafci Abdulhakim Güven,SIRRI SAKIK,Cemal Temizöz katildi.Bu toplantida Semdin sakik´in ancak TIM AHMO yani Yesil ile görüstükten sonra teslim olmak istedigini Sirri sakik Cemal Temizöze bildirdi.
Cemal Temizöz Sirri sakika bir hafta sonra tekrar toplanmalari icin gün verdi ve daha sonra ankarada Genel komutanlikla görüsüp yesili Diyarbakira göndermelerini istedi.Toplantinin iki gün öncesinde Yesil kod Mahmut yildirim Diyarbakira gelerek Cemal Temizöz ile görüstü.iki gün sonraki toplantiya yesilde katildi,ve ayni gün Sirri sakiktan Semdin sakikin telefon Numaralarini alarak Toplanti odasinda Semdin sakikla görüserek onunla Zahoda görüsmek icin randevu ayarladi.
Ertesi gün Semdin sakikla görüsmek icin Yanindaki iki kisiyle zahoya gitti.Bir kac gün sonrada Cemal Temizöz,itirafcilar Abdulhakim Güven,Hidir Altug,Ve Sefer Bildik ile Birlikte sirnak ili Silopi ilcesine gitti.

Bir gün sonra Cemal Temizöz,itirafcilar Abdulhakim güven,ve Hidir Altug yanlarinda Sefer Bildik olmaksizin Diyarbakira geri döndüler,Sefer Bildik adli itirafciyi cizrede biraktikmislardi.
Ayni aksam Semdin Sakik`in yakalanip,Diyarbakira getirildigi haberi jitem icerisinde konusulmaya baslandi.
Bütün bu olanlarin tümüne olmasada Yesilin Diyarbakira cagrilmasi,zahoya gönderilmesi,daha sonra Cemal Temizöz`ün itirafcilarla silopiye gitmesine sahit oldum.
Semdin Sakik yakalanip cezavine atildiktan sonra sik,sik  Cemal temizöz ile görüsürdü,Bir gün Cemal Temizöze bu adamin samimi olup olmadigini sordugumda bana verdigi cevap cok ilgincti....
Cemal temizöz bana öcalanin yakalanmasi icin en samimi olan,istekli olan zeki`dir dedi.
Bu toplantilarin icerigi,ve Semdinin yakalanmasi olayi bana bizzat Abdulhakim güven tarafindan anlatilmistir.

Hiç yorum yok: