26 Şubat 2011

Temizlik iscisi Recep Tiril ve jitemci itirafci Abdulkadir Aygan

Abdulkadir Aygan adindaki itirafci jitemci uzun bir süreden beri jitem ile ilgili aciklamalar yapmaktaydi,dogrusunu söylemek gerekirse ayganin bu aciklamalari bir cok bilinmeyeni ve jitemin gercekligini ortaya cikartti.
Aygan cok sey anlatti ama hep eksik anlatti,dikkat edilirse aygan anlattiklarinin hic birinde kendi rolünü tam olarak ortaya koymadi.
Halbuki aygan  ortaya cikarttigi bir cok olay`in icinde yer almis ve bir cok olayin hem planlamacisi,hem uygulayicisi hemde bas aktörüdür.

Bayram degil,Seyran degil aygan olof palme`yi niye öptü?

Bukalemun:
Sürüngenlerden olan bulunduğu yere göre renk değiştiren renk
degistirme
özelliği ile tanınan,dilinin uzun olması nedeni ile de böcekleri yakalayarak böcek yiyerek beslenen yaklaşık 25 ile 35 cm uzunluğunda dört ayakli yavaş hareket eden bir sürüngen hayvandır.Genellikle sıcak bölgelerde yaşarlar.
Fakat toplumda kendi çıkarını düşünen kendi çıkarı doğrultusunda hareket eden kendi çıkarı için sürekli fikir değiştiren yani çıkarı için renkten renge giren kişilerede Bukalemun denir.

25 Şubat 2011

itirafcilar...

Ben itirafci ve jitemde calismis biriyim.
kim ne derse desin,isterseniz alcak deyin,isterseniz katil deyin,isterseniz iskenceci deyin ne derseniz deyin ben bir itirafci ve jitemde calismis biriyim.
Baska itirafcilar gibi bir seyler aciklayip,kendimi bu islenen günahlardan ayri bir kefeye koyacak degilim.
Jitemde calisip`ta eli kana bulasmamis,soygun,hirsizlik,uyusturucu,harac,adam kacirma,iskence yapma islerine bulasmadim diyen her kim ise yalanci ve sahtekarin tekidir.

22 Şubat 2011

(Şerif)Abdulkadir aygan...

Diyarbakir jitem infaz timi
(Şerif) Abdulkadir Aygan`in aciklamalarini yillardan beri okuyuruz.Dogrusu abdulkadir aygan nedense anlattigi bütün faili cinayetleri cok net bir sekilde acikliyor,Bütün anlattiklari dogru cikiyor.
ayganin anlatimlari ile sirnak,silopiden alinip elazigda infaz edilen insanlarin kemikleri bulunuyor.

18 Şubat 2011

Emekli Koramiral Kıyat: Faili meçhuller devlet politikasıdir.

 Şırnak'ta 1993-95 yılları arasında işlenen faili meçhul cinayetler nedeniyle aralarında Kayseri eski İl Jandarma Alay Komutanı Cemal Temizöz ile Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atak'ın da bulunduğu sanıkların yargılanmasına devam edildi. Bugün görülen duruşmada ifade veren Emekli Koramiral Atilla Kıyat, "Bu sanıklar beraat etse bile böyle bir devlet politikası yoktur demeyeceğim. Burada binlerce öldürülme olayından bahsediyorum. 1990-2000 yılları arasında yaşananlar devlet politikası değilse açıklasınlar, eğer devlet politikasıysa nasıl rahat bir şekilde uyuyorlar. Yaşananlar, birbirinden nefret eden bir neslin doğmasına neden oldu" dedi.

14 Şubat 2011

iran`in allahi varmi?

Allahsiz iran kürd genclerini idam etmeye devam ediyor.

32.günde jitem tartismalari-5

Mehmet Ali Birand`in 32 gün`ünde jitem tartismalari


32.günde jitem tartismalari-4

Mehmet Ali Birand`in 32 gün`ünde jitem tartismalari
jitem astsubayi Hüseyin oguz

32.günde jitem tartismalari-3

 Mehmet Ali Birand`in 32 gün`ünde jitem tartismalari

32.günde jitem tartismalari-2

Mehmet Ali Birand`in 32 gün`ünde jitem tartismalari
ESKI JITEM ELEMANI VE KORUCUBASI BEDRAN AKDAG

32.günde jitem tartismalari-1

Mehmet Ali Birand`in 32 gün`ünde jitem tartismalari

10 Şubat 2011

Jitemin cinayete tesvik belgeleri

jandarama bölge komutani Hasan kundakci
 Bu takdirnameler kürd cografyasinda islenen onbinlerce faili mechul cinayetlerin bir devlet politikasi oldugunu belgeleyen takdirnamelerdir.
Bu ve buna benzer yüzlerce takdirname cemal temizöz ve benzerlerine Hükümet,Genelkurmay,ve dönemin üst düzey yöneticileri tarafindan verilmistir.
Bir cok jitemci,itirafcininda isledikleri cinayetlerden dolayi bu sekilde takdirname ile ödüllendirildiklerini biliyoruz.
Bu takdirnameler aslinda bir suc ortakligi belgeleridir.
Dönemin sirnak il jandarma alay komutani Baki onurlubas,yine dönemin sirnak tugay komutani tuggeneral Kamil Erdal sipahi(su anda MHP den milletvekili)ve jandarma bölge komutani orgeneral Hasan kundakcinin Cemal Temiöz`ün üstleri oldugu bu süreclerin tek sorumlusu Cemal Temizöz ve benzerleri olmadigi gün gibi ortadadir.

Abdulkadir Aygan`dan önemli aciklamalar.Dikkat Ugur Balik!

Biz  abdulkadir aygan`in bu aciklamasini önemsiyor,ve Ugur balik adindaki kisinin ne yapmaya,kime hizmet etmeye calistiginin irdelenmesi gerektigini düsünüyoruz.
Ayganin aciklamalarinda alti cizilmesi gereken  bazi noktalarin aciga cikarilmasi gerektigi inanci tasiyoruz.
Bunlar sirasiyla.
 1- Benimle ''röportaj'' yapmaya geldiğinde henüz kayda girilmemişken birşeyler empoze etmeye çalıştı. PKK'lı olup da aklıselimden yana, barış'tan yana olanları Ergenekonun emrine girmeye karşı çıkanları benim ağzımdan kamuoyu önünde küçük düşürmem için telkinlerde bulundu. Ahmet Türk' ü Ankara'da bir restaurantta Yeşil (Mahmut Yıldırım) ile başbaşa yemek yerken gördüklerini aktardı. Öcalan'ın yeğeni M. Keser'i (şu an bağımsızdır) ,Feridun Çelik, Nizamettin Taş (Botan)'ı ve Osman Öcalan'ı Karalayıcı beyanlarda bulunmamı istedi. 

8 Şubat 2011

Aygan'dan mahkemeye 117 JİTEM cinayeti listesi

  
JİTEM tetikçisi Abdülkadir Aygan, Diyarbakır�da devam eden faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamında ilk kez resmi olarak ifade gönderdi. PKK itirafçısı ve JİTEM tetikçisi Aygan, ifadesinde 117 kişinin JİTEM tarafından öldürüldüğünü söyledi. Taraf, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilen 21 sayfalık dilekçeye ulaştı. Aygan'ın gönderdiği ifadede JİTEM tarafından öldürüldüğü öne sürülen kişilerin listesi de yer aldı. Listede Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, Albay Rıdvan Özden,

Mardin alay komutani Ridvan özdeni,Albay Atilla ugur`un emri ile (Servet kod)itirafci Kadir yildiz öldürdü-2-

 DEVLET ARAŞTIRIRSA BULUR!

Rıdvan Özden’in Mardin’de İl Alay Komutanı olduğu dönemde Ergenekon sanıklarından Atilla Uğur Kızıltepe’de ilçe jandarma komutanıydı. Bıçak timi gibi örgütlenmelerden ‘Ebu Süfyan’ olarak da bilinen Oğuzhan Binbaşı sorumluydu. Soyadını bilmiyorum ama sarı saçlı, mavi gözlü bir binbaşıydı. Bu binbaşı, bölgenin JİTEM sorumlusu olarak biliniyordu. Kod ismiyle bildiğim Faysal ve Murat yüzbaşılar, Oğuzhan Binbaşı’ya bağlıydı. Bunların kendi aralarında organizasyonu vardı. Devlet araştırırsa bu kişilerin gerçek kimlikleri de ortaya çıkar.

Mardin alay komutani Ridvan özdeni,Albay Atilla ugur`un emri ile (Servet kod)itirafci Kadir yildiz öldürdü-1-

Eski JİTEM'ci ve korucubaşı Bedran Akdağ, Albay Rıdvan Özden'in ölümündeki sır perdesini 15 yıl sonra aralıyor. Tomris Özden'in verdiği bilgilerin yanı sıra, bir itirafçının ifadesi ve bir ihbar mektubu da bu anlatımları doğruluyor. Yeni verilere göre Albay Özden'i kendi koruması öldürdü.

Radikal'in ulaştığı eski bir korucubaşının ifadesi faili meçhul cinayetlerin zirve yaptığı 1990'lı yıllarda, askerin içinden çıkmış 'Kürt sorununun şiddet dışı' çözüm arayışının temsilcilerinden Mardin Alay Komutanı Rıdvan Özden'in 14 Ağustos 1995'te öldürülmesiyle ilgili sır perdesini aralıyor.

Albay Özden'i itirafçılardan oluşan Bıçak timi öldürdü

Albay Özden'i itirafçılardan oluşan Bıçak timi öldürdü
Bir ihbar üzerine Diyarbakır'da özel yetkili bir savcı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, 1990'lı yıllarda bölgede bazı faili meçhul cinayetler işledikleri ileri sürülen, terör örgütü PKK itirafçılarından oluşan 10 kişilik 'Bıçak' timinin araştırıldığı öğrenildi. Özel yetkili savcının araştırmayı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan ihbar üzerine başlattığı bildirildi. 'Bıçak' timinin, 'en tehlikeli PKK itirafçılarından oluştuğu' iddia edildi.

Albay Rıdvan Özden'e Yapılan Suikast

Uçak kazasında şehit düşen eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis’in ekibinden olan Albay Rıdvan Özden, İstanbul’da kaçakçılık faaliyetlerinin üzerine gitti. Akaryakıt kaçakçılığında kullanılan araçların jandarmaya ait tesislerden birinde saklandığını belirledi. Olay yargıya taşındı. 1994 senesinde tayini Mardin’e çıktı. Mardin’de görev yaparken sınırda JİTEM’in PKK ile koordineli yaptığı kaçakçılık ve uyuşturucu sevkiyatını ortaya çıkardı. Bazı görevliler hakkında dava açılmasını sağladı. Kasım 1994’de Mardin’de resmi aracına kurulan pusudan kurtuldu. 12 Ağustos 1995’te iki korumasıyla birlikte öldürüldü.
Aşağıda Rıdvan Özden’in eşi Tomris Özden’le yapılan mülakatı okuyoruz:

Abdulkadir Aygan ve bilinmeyen bazi gercekler........

                                                                   Abdullerimiz
(Ferit)Abdulhakim Güven
(Serif)Abdulkadir Aygan

                       
Yılarca PKK içerisinde faaliyet  gösterdikten sonra devlete sığındı. Teslim olduktan sonra Jitem bünyesinde faaliyet gösterdi. Kayıtlara şehit olarak geçirildi. Kendisine Aziz Turan ismiyle yeni kimlik çıkarıldı. 10 yıl boyunca Diyarbakır ve Burdur Jandarma komutanlıklarında sivil memur olarak çalıştı. Jitem`den ayrıldıktan sonra verdiği röportajlar ile gündem oluşturdu. Tarif ettiği yerlerden cesetler çıkarıldı. İşte Aygan`ın bilinmeyenleri:

6 Şubat 2011

Diyarbakir Vahşeti.5 No'lu Cezaevi (Belgesel film)

Diyarbakir Vahşeti
    
Şirindir de yarenlerim can şirin
İşkencede tükeniyor günlerim
Yare bere kan içinden inlerim
Hücrem demir, yürek demir can demir

3 Şubat 2011

Halkın iddianamesi-6-

Halkın iddianamesi 6akin_birdal_yesil İHD Genel Başkanı Akın Birdal 12 Mayıs 1998 tarihinde İHD Genel Merkezi'ne gelen iki kişinin silahlı saldırısında aldığı 14 kurşunla ağır yaralanarak ölümden döndü. Bu olay Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Başbakan faillerin bir an önce yakalanıp adalete teslim edileceğini açıkladılar.
Birdal'a yönelik saldırıyı gerçekleştirenler bir ay içerisinde yakalanarak yargı önüne çıkarıldılar. Birdal'ı vuran Bahri Eken ile Kerem Deretarla isimli tetikçilerin yakalanmasının ardından olayı planlayarak azmettirdikleri gerekçesiyle Bölge'de çatışmada yaralandığı için emekliye ayrılan emekli Astsubay Cengiz Esever ile ülkücü kabadayı Semih Tufan Günaltay bir ay içerisinde yakalanarak yargılanmaya başladılar.

Halkın iddianamesi-5-

Halkın iddianamesi 5jitem-asker
Bölge'de 90'lı yılların başında yaşanan gelişmeler devletin inisiyatifi yitirmesine neden oldu. Devleti yöneten kadrolar adeta ikinci bir ordu olan JİTEM bünyesindeki tetikçi ordusunu kullanarak halk üzerinde yitirdiği inisiyatifi bu yöntemlerle ele geçirmeye çalıştı
Devletin tetikçi ordusu: JİTEM

Korkut Eken'in Yeşil'in kendisini vuracağına ilişkin beyanatına 23 Temmuz 2001 tarihindeki ATİN sitesinde 'MİT'te görev' başlıklı makalede değinen Mehmet Eymür, 'Korkut Eken'le Problemli' ara başlığıyla şunlara dikkat çekiyordu: 'Beyanlarına göre, Yeşil'in Korkut Eken ve polis ile problemleri, 1994'ün son aylarında başlamıştı. Kemal Horzum'dan her ay aldığı 250 milyon lira yardımın azalması üzerine, Kürt Ahmet lakaplı Ahmet Turgut'tan para istemesini neden gösteriyordu.

Halkın iddianamesi-4-

Halkın iddianamesi 4tansu_ciller_mehmet_agar Cem Ersever'in ölümü sonrasında İstanbul ve Ankara'ya sıçrayan faili meçhul cinayetlerde çok sayıda işveren öldürüldü. Bu ölümlerin, dönemin Başbakanı Tansu Çiller'in bir konuşmasında söylediği, 'Elimizde PKK'ya yardım eden işadamlarının listesi var' açıklamasından sonra peş peşe gelmesi ise dikkat çekiciydi
Çiller ve Ağar'dan 'bin operasyon'

Cem Ersever'in ölümün üzerinden bir ay geçmeden Nokta Dergisi, Cem Ersever'in ölümünü irdeleyen bir dizi yayınladı. Bu dizide yeralan TİT mensubu Ali Pınar, ilginç açıklamalarda bulunmaktaydı. Ali Pınar'ın daha sonra ise kim olduğu ortaya çıktı.

Halkın iddianamesi-3-

ciller_agar_catli_kocadag_sahin_bucak
Dönemin Kontrgerilla Sefleri
Halkın iddianamesi 3
JİTEM'de ikinci tasfiye dönemi

Mayıs 1993 tarihinde Süleyman Demirel'in Cumhurbaşkanı olmasının ardından Tansu Çiller Başbakan oldu. Bu dönem Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş'tir. Bölge'de bulunan JİTEM'in üst düzey yöneticileri de bu 'değişim'le birlikte batı illerine gönderilmeye başlandı. Albay Arif Doğan Yalova Jandarma Komutanlığı'na, Albay Veli Küçük sırasıyla Kocaeli ve Giresun Jandarma Alay Komutanlığı'na, Albay Cemal Temizöz ise Denizli ve Tekirdağ Jandarma Alay Komutanlığı görevine getirildiler. 1993'te Cem Ersever'in öldürülmesi olayı sonrasında ise Yeşil'in Ankara ve İstanbul operasyonları başladı.

Halkın iddianamesi-2-

. image
Halkın iddianamesi 2
JİTEM'de Veli Küçük dönemi
1992 yılı ortalarında, JİTEM'de görüş ayrılıkları başlar. Yeşil'in Diyarbakır'a gelmesinden Cem Ersever rahatsız olur. Bu dönemde Arif Doğan'ın Cem Ersever'den, Veli Küçük'ün Yeşil'den yana tavır koyması üzerine JİTEM'de iç tasfiye başlar. Bu dönem Jandarma İstihbaratı'nın başına Veli Küçük getirilirken, Cem Ersever ise Bölge sorumluluğuyla yetinir...
Yeşil'in Diyarbakır'a gelişi ile birlikte Ersever ve Yeşil arasında başlayan çekişme, Musa Anter cinayetinin üzerinden birkaç ay geçmeden patlak verdi. Albay Arif Doğan'ın yerine Jandarma İstihbarat Komutanı olan Veli Küçük, Ersever'i Ankara'ya kızağa aldı
1992 yılı ortalarında, JİTEM'de görüş ayrılıkları başlar. Bu görüş ayrılıkları birimlere de yansır.

Halkın iddianamesi-1-


image
Dönemin jitemci itirfcilari
Halkin iddianamesi-1-Kürtler Ergenekon iddianamesinin genişletilerek, İstanbul, Ankara'da meydana gelen bazı cinayet ve bombalamalar ile Bölge'de yaşanan yargısız infazların da araştırılmasını talep etmektedir. Ve 'tarafsız' değil davacı olduklarını söylüyorlar
Ergenekon'un kilit ismi: Yeşil

'Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde faaliyet gösterdiği' belgelerle açıkça ortaya çıkan Ergenekon davasının uzun süre Türkiye gündemini meşgul edeceğe benziyor. 2455 sayfa tutan Ergenekon iddianamesinde ilginç bilgi ve bulgular yer alıyor. Yakın tarihin önemli olayları ve Uğur Mumcu cinayeti iddianamede yer buldu. Emekli paşaların, Ergenekon'un bir numaralı sanıklarından Veli Küçük tarafından öldürtüldüğü iddiaları da var. Veli Küçük, Albay Arif Doğan, Cem Ersever ile birlikte JİTEM örgütlenmesinin kilit ismi.

İtirafçıdan itiraflar


PKK'den kaçtı, devlete sığındı, Yüksekova'daki çetenin elemanı oldu ve birçok kişiyi öldürdü... Fidye karşılığı kaçırdığı Necip Baskın adlı işverenin sağ kurtulduğu olayda yakayı ele veren Yüksekova Çetesi'nin üyesi Kahraman Bilgiç, yazdığı ve henüz yayınlamadığı toplam 213 sayfalık kitabında, kirli ilişkileri bir bir anlattı. Bilgiç'in kitabında asker ve korucuların yaptığı uyuşturucu ve silah kaçakçılığı, gözaltına alınan köylülerin nasıl öldürüldüğü, 1995 yılında yapılan sınır ötesi Çelik-1 operasyonunda sağ yakalanan gerillaların nasıl kurşuna dizildiğini ve operasyon sırasında bir uzman çavuşun nasıl öldürüldüğünü açıkladı.

1 Şubat 2011

Jitem kurucularindan Albay arif Dogan 32.günde-4

Jitem kurucularindan Albay arif Dogan 32.günde-4

Jitem kurucularindan Albay arif Dogan 32.günde-3

Jitem kurucularindan Albay arif Dogan 32.günde-3

Jitem kurucularindan Albay arif Dogan 32.günde-2

Jitem kurucularindan Albay arif Dogan 32.günde-2

Jitem kurucularindan Albay arif Dogan 32.günde-1

  Jitem kurucularindan Albay arif Dogan 32.günde-1