27 Aralık 2010

JİTEM itirafçısı Abdülkadir Aygan anlatiyor -3-

Abdülkadir Aygan: “Beni 45 bin dolara kaçırdılar”
Neşe Düzel - 29.01.2009

“Bu para, vize işlerini bazı resmî görevlilerle yapan bir şebekeye verildi. Parayı, Özgür Gündem ödedi. JİTEM'i yurtdışında anlattım. Ben enayi miyim içeride açıklayayım? Cem Ersever anlatmaya kalktı kafasına kurşunu sıktılar.”

“Şemdinli olayının sanığı ‘iyi çocuk’ astsubay Ali Kaya bana ‘hakkında askeri tesislere sokulmayacak, kimse onunla konuşmayacak diye yukarıdan emir gelmiş’ dedi. Durumu anladım. Ben de faili meçhul yapılacağım, öldürüleceğim.”

JİTEM itirafçısı Abdülkadir Aygan anlatiyor -2-

Abdulkadir Aygan , Orhan Miroglu
Abdülkadir Aygan: “Cem Ersever Ankara’ya bir bavul C4 götürdü”
Neşe Düzel - 28.01.2009

“O patlayıcıları, OHAL Valiliği’nde gördüğümüz Vietnam gazisi bir Amerikalı verdi bize. Hatırlayın... Uğur Mumcu’nun arabası C4’le patlatıldı.”

“Boşaltılan köylerde ve yol kenarında terk edilen tesislerde su kuyuları var. Cesetleri o kör kuyulara atmışlar. Cizre’de jandarma timi bir seferinde yedi ceset atmış. Atan biri söyledi.”

“Üç sendikacıyı DGM beraat ettirdi. Sevine sevine yürüyorlardı ki, mahkeme önünden onları JİTEM’e aldık. Albay Kırca gençlere diz çöktürdü enselerinden birer el ateş etti.”

JİTEM itirafçısı Abdülkadir Aygan anlatiyor -1-

 Neşe Düzel`in Pazartesi konuşmalarıJİTEM Aygan`ı dinleyince, yıllarca yok sayılan teşkilatın yarattığı dehşeti iliklerinizde hissedeceksiniz. İşte Abdülkadir Aygan ve JİTEM... itirafçısı
► Güneydoğu`daki faili meçhul cinayetlerin yüzde 80`ini JİTEM işledi. Sadece Diyarbakır`da, 10 yıl içinde 700 kişi cinayete kurban gitti.
► JİTEM`e giren canlı çıkmazdı. Kuşkulandıklarımızı, suçlu olsun olmasın JİTEM`e çeker, sorgular, infaz ederdik. Sonra da yola atardık.
► JİTEM`in Diyarbakır`daki en kanlı dönemi Binbaşı Abdülkerim Kırca`nın grup komutanlığı dönemidir. O sırada sadece biz 30 kişi öldürdük. 

22 Aralık 2010

Bir foto,Bir haber bakalim arkasindan ne gelecek?

Doğu Perinçek,Sırrı Sakık ve Perinçek'e yakın bir isim olan Ahmet Muhlis Cüher
“Ulusalcı” söylemleriyle bilinen İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek ile “Kürtçü” söylemiyle ön plana çıkan BDP'li Sakık'ın rakı masasındaki dostlukları fotoğraf karesinde...
Yeni Akit gazetesinin haberi:
Ergenekon davasının sanıklarından ve “Ulusalcı” söylemleriyle bilinen İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile “Kürtçü” söylemiyle ön plana çıkan BDP milletvekillerinden Sırrı Sakık'ın rakı masasındaki dostlukları dikkat çekti.

Jitemci bir taniktan Haşim Haşimi ye sorular....

Hancer timinin katlettigi iki DTP li))
Sayin Hasim Hasimi..sizin kürt siyasi arenasinda saygin ve belirgin bir yeriniz oldugu görülüyor.
Cizre belediye baskanligi ve iki dönem milletvekilligi yaptiginizda biliniyor.
Bir cok kez jitemin suikastlerine maruz kaldiginizi,ve jitem korkusundan türkiyeyi terkettiginizi  kendiniz cok defa dile getirdiniz.
Bunlarin hepsini kabul ediyorum,ama sizin ve aile fertleriniz hakkinda jitem ve kontrgerilla ile iliskiniz oldugu yönünde onlarca haber ve aciklama yapildi bu güne kadar.

Haşim Haşimi : Hiç kimse Temizöz dönemindeki infazların kesin sayısını bilemez

image


                                                                                                                                          
Faili meçhul cinayetlerle suçlanan Albay Temizöz döneminde Cizre Belediye Başkanı olan Haşim Haşimi anlattı: Özel görevi olduğunu hissettiren, asabi biriydi. Defalarca suikaste maruz kaldığımda Temizöz ve ekibi görevliydi. Bölgede onlarca Temizöz vardı...
----------------------xxx---------------------
RİFAT BAŞARAN
ANKARA - Cizre'de yaşanan faili meçhul cinayetlerden dolayı yargılanan Albay Cemal Temizöz davasında son tanığın da geri çekilmesinin ardından gözler yeniden bu davaya çevrildi. Temizöz'ün Cizre'de görev yaptığı dönemde Cizre Belediye Başkanlığı yapan eski milletvekili Haşim Haşimi, Temizöz'ün bir konseptin ürünü olarak Cizre'ye gönderildiğini söyledi. Sadece Temizöz değil, bölgedeki diğer illerde yaşananların da ele alınması gerektiğini belirten Haşimi, “Temizöz döneminde yaşanan infazların sayısını kimse bilmez.

21 Aralık 2010

Eski Sirnak alay komutani Baki onurlubas,Kizilay,ve Sefer Bildik


Yayinladigimiz her yazinin,her haberin,her olayin mutlaka diger yazi,haber ve olaylarla ilgisi bulunmaktadir.
Eski milletvekili Nurettin yilmazin akrabasi Abdurrahman yilmaz ve Selami Cicekin katledilmesinde adi gecen Baki onurlubas´in Emekli olduktan sonra kizilay kurumu  ile ilgilendigini bir önceki yazimizda belirtmistik.
Jitem elemanlarinin Kizilay kimligi adi altinda irak kurdistaninda ve bir cok ülkede faliyet yürütügü daha önce basinda ve itirafcilarin aciklamalarinda ortaya cikmisti.
Kizilay kimligi altinda faliyet yürüten jitem elemanlari,bir cok operasyona ve bombali eyleme imza attigi kürt kamuoyu tarafindan bilinmektedir.
Sefer Bildik ismi kürt kamuoyuna yabanci bir isim degildir,bu sahis bir itirafci korucudur,beytüsebaplidir ve beytüsebapta ikamet etmektedir.

Eski milletvekili Nurettin yilmazin akrabasi Abdurahman Yilmaz ve Selami Cicek sirnak jitemi tarafindan infaz edildi..




1993 yilinda Sirnak alay komutanligina  cizreden Topal Emin isminde bir jitem ihbarcisi tarafindan bir bilgi getirildi...cizre otobüs terminalinde calisan aktif iki pkk milisinin oldugunu pkk nin dag kadrosuna katilmak icin türkiye metropollerinden  gelen bütün yeni savasci adaylarini bunlarin kirsal kesimdeki pkk kamplarina ulastirdigini,bunun icin calistiklari otobüs firmalarinin otobüslerini kullandiklarini,ve pkk kadrolarini bu otobüslerle getirip,götürdüklerini söyler.
Selami cicekin zaman,zaman pkk lilerle eylemlere dahi katildigini ve bunu selami cicekin kendisinin agzindan duydugunu belirtir.

Güçlükonak Jandarma .Komutanı:2- Gaffar Okkan'ı Göktaş'ın MAK timi öldürdü

MAK komutani METE kod L.Göktas
A.Gaffar Okkan
Jandarma Yüzbaşı: Gaffar Okkan'ı Levent Göktaş'ın MAK timi öldürdü
Genelkurmay tercümanı Yıldırım Beğler'den sonra emekli Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Özcan Tozlu da Gaffar Okkan suikastıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Tozlu, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ı, Albay Levent Göktaş yönetimindeki 7 kişilik Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timinin öldürdüğünü iddia etti.

20 Aralık 2010

Güçlükonak Jandarma .Komutanı:3- Yeşil yaşıyor

Jitemci Yüzbasi Özcan Tozlu
itirafci yesil kod Mahmut Yildirim
JİTEM Jand. Yüzbaşı Özcan Tozlu: Yeşil yaşıyor
Yıllarca Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan eski Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Özcan Tozlu, JİTEM'in varlığının tartışılmasının abes olduğunu söyledi. Özcan Tozlu, Doğu ve Güneydoğu'da JİTEM'in kurucularından Cem Ersever, Abdülkerim Kırca ve 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım ile Ergenekon terör örgütünün tutuklu sanıklarından Veli Küçük ile İstanbul'da birlikte çalışmış. JİTEM'in geliştirilmesinde 1991 yılında 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'la birlikte çalışan Tozlu'nun hocası ve mesai arkadaşı Cem Ersever olmuş. 1994-96 yıllarında JİTEM Güneydoğu Komutanı olan Abdülkerim Kırca da Tozlu ile istihbarat faaliyetlerinde işbirliği yapmış.


Yeşil yaşıyor •

Güçlükonak Jandarma .Komutanı:1- Korucu Katliamıni emirle MAK yaptı

Güçlükonak Jand.Komutanı: Katliamı emirle MAK yaptı
1994 yılında 11 korucunun öldürüldükten sonra yakıldığı Güçlükonak katliamıyla ilgili dönemin Güçlükonak jandarma komutanı Yüzbaşı Tozlu, şok iddialarda bulundu. Tozlu, 1996'da Şırnak'ın Güçlükonak ilçesindeki 11 korucuyu, dönemin Akçay Piyade Tugay Komutanı Albay Selahattin Uğurlu'nun emriyle, Muhabere Arama Kurtarma (MAK) timlerinin gözetiminde, 7 korucunun katlettiğini ileri sürdü. Saldırıyı yapan korucu Ahmet Özalp ve ekibinin iş için Akçay Tugay'ından 50 bin dolar aldığını iddia eden Tozlu, sonra olayın PKK'nın üzerine atıldığını kaydetti. Özalp ve ekibinin birçok faili meçhul olayda kullanıldığını, halen de kullanılmakta olduğunu iddia eden Tozlu, bu korucuların bölgede, Tugay'dan kelle başına para alarak infaz yapan tim olarak bilindiğini dile getirdi. Tozlu, katliamın içyüzünü MİT'le yaptıkları ortak çalışmada ortaya çıkardıklarını ve raporun MİT'te olduğunu iddia etti.
Tozlu, 1994-1995 Şırnak ili Güçlükonak Jandarma Komutanı'ydı.

Öldürülenlerin evine korucular yerleşmiş

Öldürülen insanların evlerine YüzbaşıCemal Temizöz ve korucubaşı Kamil Atağ'ın teşvikiyle korucuların yerleştirildiği ortaya çıktı. Atağ'a bağlı kişiler tarafından 11 Aralık 1993'te katledildiği iddia edilen Beşir Bayar'ın evinin korucular tarafından adeta istila edildiği belirtildi. Temizöz'ün de teşvikiyle Bayar'ın evine yerleşen korucu Abdullah Nayır, Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği ifadede, "Bu eve yerleşmemi daha önce Cizre'de görev yapan Cemal Binbaşı ve bizden sorumlu olan Kamil Atağ tavsiye etmişti." diye konuştu. Evi saman ve hayvanları için 1994-1995 yıllarında kullandığını anlatan Nayır, daha sonra devletin kendilerine yaptığı yardımın ardından bu evden çıktığını söyledi.

16 Aralık 2010

Derin devletin' Şırnak bilançosu: 250'den fazla ölü



Şırnak ve ilçelerinde 90'lı yıllarda failli meçhul, kayıp, katliam gibi olaylarda yaşamını yitirenlerden 250'den fazlası tespit edilirken, bunlardan 110'nun yakını savcılığa başvuruda bulundu.
1990'lı yıllardan 2008'e kadar süren failli meçhul, kayıp, toplu katliam gibi olaylarda yaşamını yitirenlerin sayısının şimdiye kadar 250'den fazla olduğu tepsi edilirken, BOTAŞ, Sinan Lokantası Kuyuları ve Kuştepe Köyü'nde kemiklerin bulunması ile Albay Cemal Temizöz'ün tutuklanmasıyla birlikte Şırnak Barosu'na başvurular arttı. Şimdiye kadar 110 aile başvurarak, savcılığa ifade verdi. Bunların 50'si ise Cizre İlçesi'nden.
Yaşamını yitirenler ve kaybedilenler
Şırnak ve ilçelerinde tespit edilen olaylar ve yaşamını yitirenlerden bazıları şöyle;

15 Aralık 2010

Soner Yalcin-Cem Ersever.PKK, FKÖ Oldu

"PKK, FKÖ Oldu"
-Kuzey Irak harekâtina dönersek, harekât Talabani'yi güçlendirdi...
ERSEVER: Sadece Talabani'yi güçlendirdi demek yeterli degil, PKK, FKÖ olmustur. Öcalan, Arafat'in konumuna getirilmek istendi. PKK, FKÖ yapilmak istendi neredeyse.
Pesmergelere, harekât öncesi bir takim yardimlar yapildi. Bunlar faaliyete basladilar. TSK'da güneyde temizlik harekâti basladi. Kitabimda yazdim.
Sunu kamuoyu bilmiyor: Orjinal metni sudur: (Metni gösteriyor) PKK-Kürdistani Cephe anlasmasi. PKK Merkez Komitesi adina Merkez Komite üyesi Osman Öcalan, PKK örgütü adina Kenan Simo, Kürdistani Cephe Baskani Rojnuri...
-Basinda çikti, bizde yazdik.

Soner Yalcin-Cem Ersever.IV.BÖLÜM VE ERSEVER KARSIMDA.

Ahmet Cem Ersever
IV.BÖLÜM VE ERSEVER KARSIMDA...
7 Haziran sabahi bürodayim. Hikmet Çiçek henüz gelmemisti. Masanin üzerindeki kitaplar dikkatimi çekti. Kürtler, PKK ve A. Öcalan ve Üçgendeki Tezgâh adli kitaplari daha önce de görmüstüm. Hatta Kürtler, PKK ve A. Öcalan kitabini satin da almistim. Bu kitabi almamin nedeni, Yeni Ülke dergisinin kitabi iki kez haber yap-masiydi. Kitabi MiT'in çikardigini, "Ahmet Aydin" adli kitap yazarinin takma isim oldugunu yazmisti.
Dergi, kitabin yazari Ahmet Aydin'in gerçekte, MHP Trabzon milletvekili Koray Aydin oldugunu iddia etmisti. Dergiyi yaniltan olay ise MHP milletvekili Koray Aydin'in 10 Subat 1992 tarihinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptigi konusmasiydi. MHP milletvekili Koray kitabin 4'üncü ve 5'inci sayfalarini sanki görüsü gibi okumustu!..
Hikmet Çiçek söyleyince dogrusu biraz hayiflandim. Kitaplari, Binbasi Ersever yazmisti!Kürtler, PKK ve A. Öcalan adli kitabi almistim. Elimdeydi. Binbasi Ersever'i arastirirken, takma isimle kitap yazdigi bilgisini de ögrenmistim. Ancak bu iki farkli olay arasindaki ilgiyi kuramamistim!

Soner Yalcin-Cem Ersever.III BÖLÜM ERSEVER'LE TANISIYORUZ

Ahmet Cem Ersever
III. BÖLÜM ERSEVER'LE TANISIYORUZ
Tarih 5 Haziran 1993. Ulusal Basin Ajansi (UBA) saat 11.02'de Aydinlik'in Ankara Bürosuna bir haber geçiyor. Söyle:
"ANKARA, 5 Haziran (UBA)-PKK'nin ilan ettigi tek tarafli ateskes kararindan sonra Türkiye'de meydana gelen yumusama ve siyasi çözüm arayislari 'imha politikasini savunan bazi askerleri' isyan ettirdi. Jandarma Genel Komutanligi Istihbarat Grup Baskanligi görevinden istifa eden Kidemli Binbasi A. Cem Ersever, 'Bu is Girek Vadisi'nde (Hezil Çayi) basladi, orada bitirilecektir, dagda basladi dagda bitirilecektir' dedi "PKK'nin tek yanli ateskes kararindan sonra basta Içisleri Bakani Ismet Sezgin olmak üzere bazi siyasilerin PKK lideri Abdullah Öcalan'a 'Bay Öcalan' diye hitap etmeye basladigina dikkat çeken Ersever bu yaklasimin PKK'ya karsi verilen mücadeleyi zarara ugrattigini söyledi.
"Istifasindan sonra arkadaslariyla bir degerlendirme yapan ve görüslerini açiklayan Ersever, PKK'ya karsi baslatilan operasyonlarin durdurulmasini elestirdi. Cem Ersever bu konuda atilan yanlis adimlari protesto amaciyla Jandarma Genel Komutanligi'ndan kendisiyle birlikte bazi arkadaslarinin da istifa ettigini bildirdi."
Ersever sadece UBA'ya degil bazi gazeteler ile diger-ajanslara da bildiri göndermisti. Ama bildiriyi sadece UBA haber yapip abonelerine ulastirdi. Diger basin kuruluslari ise bildiride "haber degeri" bulamamislardi!..

Soner Yalcin-Cem Ersever II.BÖLÜM ERSEVER'IN PESINDE

Cem Ersever-Hüsamettin Cindoruk
II. BÖLÜM ERSEVER'IN PESINDE
"Cem Binbasi" ile ilgili bilgileri toplamaya basladik. Gelen her türlü bilgiyi artik, "Cem Binbasi" dosyasina koyuyoruz;
Ilk önemli bilgi Silopi'den geliyor. "Cem" 1975-77 yillari arasinda Silopi Ilçe Bölük Komutani. Üsttegmen. Ilçeye disaridan gelen bazi ögretmenler, polisler, memurlar MHP'nin yan örgütü Ülkü-Bir'i açmak istiyorlar. Ilçe gençleri dernegin açilmasina tepki gösteriyorlar.
Dernek açilacakti, açilmayacakti tartismasi kavgaya dönüsüyor. Olaya jandarma müdahale ediyor. "Üstegmen Cem"de dernegin açilmasi yaninda aktif tavir koyunca, gençler Üsttegmen'in üzerine yürüyorlar. 'Cem" emrindeki bölüge dönerek, "Iste karsinizda Rumlar var, ates serbest" emrini veriyor. Ates açiliyor. Birkaç kisi yaralaniyor.
Ates açma olayinin yankisi ilçe sinirlarinin disina tasiyor. Konu TBMM'ye geliyor. Mardin Bagimsiz Milletvekili Nurettin Yilmaz, Basbakan Süleyman Demirel'e sözlü soru önergesi veriyor. "Üsttegmen Cem"in görevden alinmasini istiyor.

Soner Yalcin-Cem Ersever.I BÖLÜM CEM YÜZBASININ YARDIMCILARI

I. BÖLÜM "CEM YÜZBASININ YARDIMCILARI
ilk bölümün basi: O dönemde çalismakta oldugum 2000'e Dogru dergisi 8 Aralik 1991 tarihinde "Kimlikleri ve Eylemleriyle Iste Mardin Kontrgerillasi" baslikli bir haber yayimladi: "Son 5 ayda Mardin, Ömerli, Savur, Nusaybin, Midyat, Batman ve Idil'e bagli köylerde kontrgerillanin eylemleri sonucu 22 kisi öldü, 5 kisi yaralandi. Bu cinayetleri isleyenlerin esgalleri ve yöntemleri ayni. Beyaz Renault'a biniliyor. Kars lehçesiyle Kürtçe konusuyorlar. Gerilla kiliginda dolasiyorlar. Bu kontrgerilla ekibinin basinda Jandarma subaylari A.Ö. ile H.K. var. Vurucu (tetikçi) timin sefi ise Karsli MHP'li eski bir ögretmen olan Y.S. dört kisilik infaz timinde itirafçilar var."
2000'e Dogru, "Mardin Kontrgerillasi" haberinde bas harfleriyle verdigi kisileri, açik adlarinin belirtildigi bir yazi ile Basbakanliga ve Içisleri Bakanligi'na bildirdi. Türk Silahli Kuvvetleri mensubu iki subay hakkindaki bilgileri ise gene isimleri açikça yazarak Genelkurmay Baskanligi'na iletti.

Abdulkadir Aygan'ın kaleminden Jitem-3-

Psikolojik harekat çalışmaları çercevesinde bazen sahte örgüt bildirileri yayınlanarak bunlar el altından sağa sola birakılır. Amaç halkın örgüte olan güvenini sarsmaktır.
Bazen de örgüt tarafından infaz edilmiş olan savaşçıların sağlıklarında yazdıkları günlükler kitap haline getirilerek özelliklle üniversitelerde dağıtılır. Malatya Üniversitesinden örgüte Cizre bölgesinden katılıp, Cudi`de Kara Ömer tarafından işkence ile “ajan” lık suçlamasıyla infaz edilen Asiye Deniz, Hayati Kaytan ve beş gencin yaşadıkları olaylar acıklı bir tema ile işlenerek, kitap haline getirilip bastırılmıştı. Daha sonra bu kitap bedava olarak Dicle Üniversitesi ve başka okullarda dağıtıldı.
Yine “Psikolojik harekat kuralları” gereği, video kasetleri kiraliyan yerlerden kiralık alınan kasetlere montajlanan Abdullah Öcalan görüntüleri ve bu görüntülere bazı konuşmalar monte edilip iade edilmesi.

Abdulkadir Aygan'ın kaleminden Jitem-2-

Malatyalı Nurettin Ata Binbaşı ise, ailesinin TIR nakliyatçısı olması dolayısıyla Diyarbakırlı nakliyatçı Nizamettin Ece ile samimiyet kurmuştu.
Cem Ersever `den sonra Jitem personeli rahat bir soluk almış ve kanun dışı işler yapmıyordu. Ancak ne varki, Cem ile arası bozuk olan Yeşil gibilerine Jitem kapısı açılmıştı.
Ersever zamanında Jitem`in kapısından içeri giremeyen Yeşil, Jitem`i mekan tutmaya başladı. Birgün Yeşil yanında bir genç bayanla geldi. Bu bayanın PKK`nin Amed sorumlusu Doktor Süleyman’ın yakın akrabası olduğunu söyledi. Bu bayanla birlikte Jitem`de bir-iki gün konakladıktan sonra gittiler.
Daha sonra Fatma Demirel adında bir gerilla bayanı Jitem’e getirdi. Bayanın yüzü gözü morluklarla doluydu. Oraya gelmeden önce dayak yediği besbelliydi.

Abdulkadir Aygan'ın kaleminden Jitem-1-

 Kısa bir sunuş,
Son günlerde Türkiye’de ‘‘Derin Devlet’’ tartışmaları, ‘‘Ergenekon Davası’’ ve dolayısıyla ‘‘JİTEM’’
( Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele) her nedense çok tartışılan konular oldu. Aslında bütün bunlar, en çok Kürdistan açısından önemli olmalarına karşın, bu kuruluşlar içinde gerek militanlık, gerekse uygulama ve muhbirlik, ‘‘faili meçhuller’’ hemen hepsi özellikle Kürtler ve Kürdistan açısından tartışılmıyor. Gizleniyor. Esas uygulama orada.
Kürdistan öyle bir hale getirilmiş ki, neredeyse bir mezarlık görünümünde. Faili Meçhul değil,aslında faili belli binlerce ölüm olayı, kaybetme, işkence, ırza geçme, rant, rüşvet, silah satımı, bugünlerde ‘‘çok sık patlayan’’ bombalar, mayınlar, akla gelemiyecek birçok şeyin bilerek isteyerek devlet güçlerince uygulanması.. Üstelik bu kuruluşlar arasında bağlantı ve hiyerarşi olmadığı, birbirlerinden bile gizlendikleri vb..anlatılamıyacak bir yönetim biçimi.. Vahşi, alçak, insan haklarına, demokrasiye aykırı, dünyada eşi/emsali az görülecek bir işgal ve yoketme programı var ve bu mutlaka açılmalıdır. Yoksa ‘‘Ergenekon’’ la iş bitmez.

14 Aralık 2010

Jitem belgeleri





        
JİTEM HEP İŞBAŞINDA
Devlet ve ordu varlığını resmi olarak ifade etmeseler bile, Türk medyasının ağzından Jitem’in tasfiye edildiğine dair haber ve yorumlar vererek bu işi kapattığını göstermek istiyor. Ama gerçekten öylemi? Tabii ki bu doğru değil. Jitem ,Türkiye’de yargılanmadıkça, Ergenekon operasyonları ve derin devleti çökertiyoruz sözleri bir anlam ifade etmemektedir. Çünkü, Jitem bugünde derin ve kirli işlerine devam etmektedir. Kuzey Kürdistan’da patlayan mayınların ve öldürülen bir çok asker ve diğer kişilerin adresi ordu ve Jitem’dir.
Jitem’in devam ettiğine dair bir belge de, Ogün Samat’ı, Hrant Dink’i öldürmeye azmettiren Yasin Hayal’in eniştesi, daha dün Jitem’in muhbiri olarak Hrant’ın öldürüleceği bilgisini Jandarma’ya ilettiğini mahkemede belirtmiştir.
Gazetelerde, Jitem’in faaliyetlerine devam ettiği ile ilgili haberler zaman zaman yer almaktadır.
31 Ocak 2007’de hemen hemen bütün gazetelerde şöyle bir haber yer aldı:’’ JİTEM cezaevinden tetikçi devşiriyor!’’

13 Aralık 2010

Sirnakli isadamlarinin ankara ve diger illerden gözaltina alinip cizreye götürülmeleri,para karsiligi serbest birakilmalari


YA BUNU?
YA DA BU.
1995 yilinin baslarinda Cemal Temizöz bir kisim cizreli isadaminin gözaltina alinabilmesi icin cizre cumhuriyet savciliginda yakalama karari cikartti.
Bu isadamlarindan Hamit özalp,Abdullah arisoy,ve soyadini hatirlayamadigim seyh yahya olarak bilinen bir sahis,ankarada yasiyorlardi.
Yine daha önce  pkk nin irak kurdistanina yönellik ambargo uyguladigi dönemlerde bir otobüsü pkk tarafindan yakilan Cizreli isadami Zeki Satici ve eski pkkli milis Zeki Demir istanbulda yasiyordu.
Cizreli müteahit ve Hamit özalpin ortagi ismail Tulukcu mersinde yasiyordu.
Bu sürec Tansu Cillerin basbakan oldugu,ve Jitemi pervasizca destekledigi sürecti,Salih Sümer Diyarbakr milletvekili ve Tansu Cillere en yakin milletvekillerdendi.
Ayni zamanda Salih Sümer Hamit Özalp in cok samimi arkadasiydi.Ailece gürüsür her aksam Hamit Özalpa ait orandaki Selahattin usta lokantasinda bulusurlardi.Yani anlayacaginiz Hamit Özalp Tansu Cillere yakin bir konumdaydi.

5 Aralık 2010

Jitem Komutani Cemal Temizöz,PKK Silopi sorumlusunu dagdan indirdim.

Jitem komutani Cemal Temizöz
Eski silopi sorumlusu ROJAZAD


Cemal Temizöz yalan söylüyor.
Silopi sorumlusu (Rojazad).Firat özalp  pkk den ayrildiktan uzun müddet sonra abisi Hamit özalp in vasitasiyla Cemal temizöz e teslim olmustur.
Firat özalp silopide arabanin icinde sag yakalanip,daha sonra infaz edilen pkknin eski kadrolarindan,cezaevi cikisli cudi bölge sorumlusu yardimcisi Yilmaz Uzun olayi esnasinda silopi ovasinda pkk den ayrilarak Dohuk sehrine yerlesmis,ve genis cevresi sayesinde burda lüks araba galerisi acmis ve ticaret yapmistir.

Jitem Cizre iddianamesi 2


T.C.
YARBAKIR
CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI
(CMK'nun 250. Maddesinde Belirtilen Suçlara Bakmakla Yetkili) 
TUTUKLU İŞ
Soruşturma No   : 2009/906                                                                14/07/2009
Esas No               :  2009/1040
İddianame No     : 2009/972 
İ D D İ A N A M E
(      ) AĞIR CEZA MAHKEMESİNE
(CMK'nun 250. Maddesinde Belirtilen Suçlara Bakmakla Yetkili) 
YARBAKIR

Jitem Cizre iddianamesi 1


 

T.C.
YARBAKIR
CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI
(CMK'nun 250. Maddesinde Belirtilen Suçlara Bakmakla Yetkili) 
TUTUKLU İŞ
Soruşturma No   : 2009/906                                                                14/07/2009
Esas No               :  2009/1040
İddianame No     : 2009/972 
İ D D İ A N A M E
(      ) AĞIR CEZA MAHKEMESİNE
(CMK'nun 250. Maddesinde Belirtilen Suçlara Bakmakla Yetkili)
YARBAKIR

2 Aralık 2010

Catuk ailesi fertlerinin gözaltina alınmaları ve para karsılıgı serbest bırakılmaları

Cizre de cemal temizöz ekibinin önce suc uydur,sonra tutukla ve ardindan istedigini yaptir taktigi cok uygulanan bir taktikti.
Bu sekilde bir suc uydurulup, önce gözaltina alinan,ve daha sonra para karsiligi serbest birakilan ve kendileriyle calismak zorunda birakilan bir cok isadami,ve kisi bulunmaktadir.
Catuk ailesi fert´leride  bu uydurulan  suc neticesinde,önce gözaltina alinip,daha sonra yüksek bir meblag karsiligi serbest birakilan sucsuz isadamalaridir.Bu taktik sadece catuk´lara uygulanmadi onlarca is adamina,binlerce kisiye karsi uygulandi.